Publicat el 10/10/2016

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Alella organitza la Nit de la Pansa blanca. Se celebrarà el dissabte 15 d’octubre, de 18.00 a 23.00, a Can Manyé centre d’art i creació. 
Els actes d’aquesta Nit de la Pansa blanca 2016 s’han incorporat al programa Vi +, del Consorci d’Enoturisme de la DO Alella.

18.00 – 20.00 TAST DE VINS DE PANSA BLANCA SINGULARS
S’iniciarà la Nit de la Pansa blanca amb un tast de vins de pansa blanca singulars, amb la voluntat de donar a conèixer la versatilitat d’aquesta varietat de raïm, tot mostrant alguns dels vins i anyades més interessants que els cellers elaboren. La sommelier Rosa Vila farà l’itinerari gustatiu i conduirà el tast. Cal adquirir un tiquet de 10 € a l’Oficina de Turisme. Places limitades.

20.00 – 22.00 VINS DE PANSA BLANCA POPULARS, TASTETS GASTRONÒMICS I CINEMA
Al vespre, cap a les 20.00, s’obrirà el pati de can Manyé a tothom, amb taules i cadires, per tastar les panses populars de la DO Alella. Cada vi anirà acompanyat d’un full de mà amb informació sobre el producte i el celler, perquè els assistents tinguin la informació necessària a l’hora de tastar-lo. Enguany aquests vins s’acompanyaran d’uns tastets gastronòmics a càrrec de la cuinera Marta Bofill. I cap a les 21.00, al pati mateix, es projectaran dos curtmetratges vinculats amb la Denominació d’Origen Alella.

22.00 – 23.00 ESPECTACLE DE MÀGIA ENVINADA AMB MAG HAUSSON
S’ha proposat al Mag Hausson, un dels il·lusionistes més prestigiosos del país, que ofereixi un espectacle de màgia vínica, on una part de l’espectacle giri al voltant del vi i els seus elements. L’espectacle es farà dins de can Manyé a partir de les 22.00. L’entrada per a l’espectacle valdrà 5€ i s’haurà d’adquirir a l’Oficina de Turisme. Places limitades.

Una de les finalitats de la Nit de la Pansa blanca és donar a conèixer aquesta varietat de raïm, que és la que avui ens ajuda a definir-nos com a territori. I l’altra finalitat és vincular la DO Alella amb el món de la creació, les arts i la cultura. El vi no només és cultura sinó que, de les civilitzacions clàssiques en endavant, el vi ha estat una font d’inspiració per a les arts. La creació i els sentits no s’han de deslligar del vi, perquè en són la raó de ser més profunda.
Es planteja doncs una Nit de la Pansa blanca 2016 plena de coneixement, de gaudi, d’imaginació i de cultura. Per ajudar a crear tot un imaginari ric i poderós per als vins de la DO Alella.

Organitza: Ajuntament d’Alella.
Programació i coordinació: Montserrat Serra. Amb la col·laboració de Can Manyé centre d’art i creació i els cellers de la Denominació d’Origen Alella. 

Deixa un comentari