Publicat el 05/10/2015

Segons informa el consistori calellenc, ha estat una activitat  organitzada pel Club Esportiu Subaquàtic Calella (CESC) en col·laboració amb  l’Ajuntament de Calella i que forma part del calendari de propostes d’iniciatives per portar a terme a la Via Brava durant el 2015. En aquesta activitat hi van participar una vintena de bussejadors del CESC.
La neteja del fons marí es va fer des de la platja de la Roca Grossa cap a llevant, fins el final de les roques, davant de la piscina municipal de Calella.
Es van poder retirar molts elements del fons, entre botelles de vidre, plàstics, ploms, cordes, peces de fibra, tubs metàl·lics i altres andròmines no colonitzades per organismes marins. Val a dir que es van recollir un nombre elevat de tovalloletes, un tema preocupant, donat que es tracta d’uns materials no degradables i que cada vegada més es llencen al clavegueram i van a parar al fons del mar, originant aglomeracions de deixalles en determinades zones. Tot i així, també es va constatar la bona salut del fons en algunes àrees, amb unes roques encara plenes de vida, i que caldrà mantenir doncs es tracta d’un important espai natural de gran valor biològic, tant a dins com a fora de l’aigua.
L’Ajuntament de Calella està, molt sensibilitzat, compromès i implicat amb tot el procés de millora de la franja litoral, per la qual cosa, col·labora i dóna suport a diverses iniciatives i projectes de protecció, dinamització i millora del medi ambient.

Deixa un comentari