Publicat el 13/11/2020

Llopart es va convertir, l´any 1980, en el primer guanyador d´una medalla per l´atletisme espanyol en uns Jocs Olímpics

Des de l’Ajuntament de Canet de Mar lamentem informar que el passat dimecres 11 de novembre, l’atleta Jordi Llopart va morir a l’edat de 68 anys. En els darrers dies, Llopart es trobava en una situació de coma irreversible després d’haver petit un infart.

Llopart, nascut al Prat de Llobregat però resident a Canet de Mar des dels 20 anys, es va convertir, l’any 1980, en el primer guanyador d’una medalla per l’atletisme espanyol en uns Jocs Olímpics després d’aconseguir la plata en els 50 quilòmetres marxa de la cita celebrada a Moscou.
L’exatleta català, també va destacar per ser un dels pioners de la marxa a Catalunya, per guanyar el campionat d’Europa l’any 1978 i per vèncer en els 50 quilòmetres marxa a Praga. Al llarg de la seva trajectòria, Llopart va participar en un total de tres edicions dels Jocs Olímpics.

Al Maresme, Llopart serà recordat per haver impulsat, juntament amb Raffaello Ducceschi, el Fit Walking que consisteix en un mètode per caminar correctament.

Des de l’Ajuntament de Canet de Mar lamentem profundament la seva mort i volem fer arribar tot el nostre escalf a la família, amics i companys del nostre estimat Jordi Llopart.

 

Deixa un comentari