Publicat el 25/06/2021

Durant l’acte es van ensenyar recreacions de com es vol que sigui el futur espai museístic i es va explicar que es protegiran les ruïnes romanes amb un subsol arqueològic

L’Ajuntament de Calella i la Generalitat (a través del servei d’Arqueologia del Departament de Cultura) han explicat el passat, present i futur del jaciment romà del Roser. També es va explicar la idea amb la que treballa l’Ajuntament per la museïtzació de les ruïnes. Va ser en un acte a l’Auditori de Can Saleta -emès en directe a través de Ràdio Calella Televisió i de les xarxes socials municipals—on van intervenir l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, l’Arqueòleg Territorial de la Generalitat de Catalunya, Antoni Martin, i l’arqueòloga del Jaciment del Roser, Almudena Garcia.
A l’acte es va parlar de cultura, d’història de la nostra ciutat i quina és la millor manera de preservar aquesta història perquè es converteixi en un patrimoni que puguin gaudir totes les calellenques i calellencs (actuals i futurs) i totes aquelles persones que vulguin saber i veure com era, què feia i com vivia la Calella de fa més de 2.000 anys.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, va explicar que l’Ajuntament ha treballat en tot moment per salvaguardar el jaciment. Va explicar que des que va assumir el càrrec una de les seves prioritats ha estat que les ruïnes no es malmetessin (durant molts anys van estar desprotegides) i que es garantís el futur de les excavacions i la seva museïtzació. Per Candini, aquestes ruïnes romanes representen una part molt important de la història i dels inicis de Calella. Per això, l’espai es convertirà en una part del museu municipal visitable.

Per la seva banda, Antoni Martin, l’Arqueòleg Territorial de la Generalitat de Catalunya, va explicar que la fórmula de conservació i museïtzació escollida respecte totes les possibilitats existents, la del subsòl arqueològic, és la millor per les característiques del jaciment romà. Reafirma així les paraules de la cap del Servei d’Arqueologia, Maite Miró, on assegurava al programa Els Matins de TV3 que “les restes arqueològiques estan més ben protegides sota cobert que a la intempèrie”.
L’arqueòloga del Jaciment, Almudena Garcia, va ser l’encarregada d’explicar les troballes que ha fet el seu equip durant aquests mesos d’excavacions i va explicar que “el jaciment del Roser destaca pel seu bon estat de conservació”.

Podeu recuperar l’acte al web: https://www.youtube.com/watch?v=qu86hzEKUAY

 

 

Deixa un comentari