Publicat el 24/11/2020

Amb el projecte titulat “Ran de mar, la memòria dels pescadors de Vilassar de Mar” El Capità de la Marina Mercant Agustí Martín i Mallofré ha estat el guanyador d’aquesta edició

Actual degà de la Facultat de Nàutica de Barcelona, Martín i Mallofré pretén amb el seu treball deixar constància de tot allò que pugui constituir patrimoni marítim cultural relacionat amb la pesca a Vilassar de Mar, mitjançant testimonis directes o indirectes i aprofitant altres publicacions, registres i documents que permetin recuperar la trajectòria històrica i la identitat marinera del nostre poble. Alhora, el seu projecte vol ser un recull de memòria per a les generacions futures i, especialment, per als joves.
La beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local organitzada per l’Ajuntament està dotada amb 4.000 euros i té l’objectiu de fomentar la investigació sobre Vilassar de Mar i el seu entorn en tots els seus àmbits, principalment en l’aspecte de la història i de la geografia, així com del patrimoni cultural i artístic.

Edicions anteriors
* La primera edició de la beca Ernest Lluch de recerca local (any 2002) va premiar el treball de Francesc Caballé, que portava per títol La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX.
* La segona edició la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX.
* El guanyador de la tercera edició va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat.
* El premiat de la quarta edició va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007.
* La cinquena edició la va guanyar el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba, amb Vilassar de Mar indià.
* La beca de la sisena edició va recaure en Miquel Gurrera i Francesc Busquets i seu el projecte Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar.
* La guanyadora de la setena edició va ser la cooperativa d’arquitectes Lacol amb el projecte titulat Vilassar de Mar fabril.
* L’any passat, a la vuitena edició, la beca Ernest Lluch va recaure en Jordi Casanovas i Alexis Serrano i el seu projecte Vilassar de Mar, una història americana. Societat i economia a cavall del vell i el nou món. Segles XVIII-XX.

Deixa un comentari