Publicat el 27/03/2016

AGIM Mataró i Maresme (Associació Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme) és una entitat refundada des del 2011 en el camp de la discapacitat física i afectacions neurològiques, medul·lars i danys cerebrals.
Després de cinc anys, és ja una associació consolidada que ofereix un gran ventall de serveis i activitats amb la finalitat de promoure la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional. 

El proper proper 9 d’abril organitzen, per primera vegada a la Plaça Santa Anna de Mataró, la tradicional gimcana oberta a la ciutat que s’haurà de fer en cadira de rodes. D’una banda, les persones amb una discapacitat física podran gaudir d’una festa adaptada a les seves condicions i, d’altra banda, la gent sense cap mena d’invalidesa podrà experimentar com es viu depenent d’una cadira de rodes i quina mena d’obstacles cal superar en el dia a dia. 

Sensibilitzar sobre les barreres arquitectòniques que es troben les persones amb mobilitat reduïda, aquest és l’objectiu de l’Agicamana, que és així com l’han anomenat. Mataró és pionera en l’organització d’una iniciativa d’aquestes catacterístiques.

L’Agimcana comptarà amb diverses proves que els participants hauran de superar en cadira de rodes, com ara encistellar una pilota, uns rails, unes bitlles i fins i tot una plataforma basculant. 
A més dels obstacles a batre, hi haurà diferents activitats que els més petits podran fer a les carpes que es col·locaran a la Plaça Santa Anna (algunes de les activitats que es podran fer són teràpia assistida amb gossos, musicoteràpia i activitats sensorials, pinta cares,…). Tot i que les activitats tenen un caire lúdic, també pretenen apropar-nos cap a la diversitat funcional. 

La trobada del proper 9 d’abril, que arrencarà a les 10 h del matí, comptarà amb la col·laboració dessinteressada de l’atleta Juan Antonio Rubiño, que farà una bicicletada des de Montserrat fins arribar a la Plaça Santa Anna cap a 14 h aprox., moment en què culminarà la gimcana amb el repartiment de premis. 

Acte: Gimcana
Dia: dissabte 9 d’abril
Hora inici: 10 del matí 
Lloc: Plaça de Santa Anna de Mataró 

Deixa un comentari