Publicat el 21/03/2016

AGIM Mataró i Maresme (Associació Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme) és una entitat refundada des del 2011 en el camp de la discapacitat física i afectacions neurològiques, medul·lars i danys cerebrals.

Com es crea AGIM?
40 anys enrere neix el GIMM (Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme) per satisfer les necessitats de les persones amb discapacitat física, però el 2011 la institució decideix obrir un nou camí que permeti centrar-se en les necessitats reals de la persona afectada i oferir una atenció integral i qualificada. Així és com arrenca la nova etapa de l’associació canviant el seu nom per AGIM.

Quins serveis i activitats ofereix?
Des de fa 5 anys, l’AGIM proposa un gran ventall de serveis i activitats que promouen la inserció social i laboral de les persones amb diversitat funcional, així com també la seva autonomia i qualitat de vida. Tot i que cobreix les necessitats físiques, neurodegeneratives i cerebrals de Mataró i la comarca, també informen, assessoren i donen resposta a les necessitats de la gent que no presenta una discapacitat reconeguda. 

Els serveis que ofereixen són els següents:
– Informació i assessorament
– Valoració neuropsicològica
– Suport psicològic a l’usuari (individual i grupal)
– Suport als familiars 
– Transport adaptat
–  Millora de l’acessibilitat
– Assessorament tècnic per l’adaptació de l’habitatge

Cal destacar que AGIM és pionera a Catalunya en facilitar l’accés a habitatges adaptats. Actualment, compta amb 12 pisos tutelats per a persones amb una gran deficiència.

L’àmplia oferta d’activitats obertes a tothom són de caire terapèutic, lúdic i de benestar i esportiu:

Activitats terapèutiques:
Rehabilitació cognitiva – Logopèdia – Fisioteràpia – Teràpia ocupacional – Teràpia amb animals – Musicoteràpia – Art-Teràpia  – Tai-Txi adaptat 

Activitats lúdiques, de benestar i esportives:
Club Social – Sortides  – Reiki – Informàtica – Natació – Tennis Taula

Aquestes tasques estimulen les condicions físiques i habilitats comunicatives, artístiques, manuals i personals per relacionar-se amb l’entorn; també afavoreixen la coordinació, la psicomotrocitat, la memòria i la concentració; i ajuden a gestionar pensaments i emocions. 

Ofereixen també diverses activitats de sensibilització:
– Xerrades informatives
– Actes solidaris (caminada i gimcana solidàries, espectacle de dansa integrada, celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat,…)

Quin model d’entitat tenen?

La metodologia de treball de l’AGIM, ja consolidat, es basa en l’atenció directa, propera, especialitzada i continuada cap a les persones amb diversitat funcional per tal de facilitar o millorar la seva participació a tots els nivells, ja sigui social, familiar, laboral, cultural, educatiu,….   
Donen resposta a tots els àmbits de la discapacitat, trencant barreres arquitectòniques de la ciutat, insertant a persones amb dificultats funcionals dins de la comunitat i acollint-les en un centre de dia. 

Quins són els seus valors? 
Integració, proximitat, treball en xarxa, continuïtat, transparència, professionalitat i innovació són els principis que defensen i defensaran sempre el gran equip de professionals, col·laboradors i voluntaris de l’AGIM. 

Durant més de 40 anys, entre l’antic GIMM i l’actual AGIM, ha treballat de valent per ser un referent al Maresme rebent persones derivades de l’Hospital de Mataró com de l’Institut Guttmann de Barcelona, entre altres àrees i serveis de la comarca i el país. Estan considerats un dels centres de referència al Maresme per a la Fundació Ictus de Catalunya, ASEM Catalunya (Associació Catalana de Persones amb malalties neuromusculars), FEM (Fundació Esclerosi Múltiple), FEDACE (Federación Española de Daño Cerebral) i la Federació ECOM. 
Compten, a més, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per tal de vetllar per l’autonomia i qualitat de vida dels socis. 
Las eva lluita està en fer entendre a la societat que tots tenim capacitats, tinguem o no una discapacitat declarada, i que la vida val la pena ser viscuda per a tothom. 

Com contactar amb AGIM?:  www.agimm.org  – agimm@agimm.org

Deixa un comentari