Publicat el 31/08/2022

De l’1 al 30 de setembre es podrà visitar l’exposició “Rehabilitem” a l’Espai Mataró Connecta. La mostra es complementarà amb xerrades específiques sobre els ajuts que poden demanar la ciutadania de Mataró

 

 

 

L’exposició “ReHabilitem” té com a objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania. ReHabilitem vol donar a conèixer els avantatges que té el manteniment dels edificis, així com adaptar-los a les necessitats actuals de confort i estalvi energètic.

Es tracta d’una exposició sensorial i interactiva que dona resposta a preguntes com què és i per què cal rehabilitar, com s’ha de fer, o quins ajuts hi ha per fer-ho, posant especial èmfasi en l’oportunitat que representen els fons Next Generation.
Amb missatges positius i informació clara i accessible, l’exposició ajuda a superar les barreres percebudes que dificulten implicar-se en un projecte de rehabilitació, des de la por a la burocràcia fins a la desconfiança amb els professionals.

L’exposició mostra els beneficis que comporta la rehabilitació dels edificis, tant a nivell particular com també a nivell col·lectiu, mitjançant dos panells amb informació d’utilitat tant per als ciutadans, com per als professionals del sector i altres agents que participen en el procés rehabilitador.

La mostra “ReHabilitem” és itinerant: primer es va inaugurar al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificacions de Barcelona, a Terrassa i ara a Mataró fins al 3 d’octubre quan marxarà cap a Santa Margarida dels Monjos i Igualada.

Sessions informatives
Com a complement a aquesta exposició s’ha programat una taula rodona adreçada a la ciutadania i als professionals del sector, sobre els fons europeus Next Generation EU destinats a la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges.
Aquesta activitat, que es farà el 15 de setembre a partir de les 18 h a l’Espai Mataró Connecta, comptarà amb la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, i amb responsables de l’Agència Catalana de l’Habitatge i dels Col·legis d’Arquitectes i Arquitectes Tècnics, Aparelladors i Enginyers d’Edificacions.

També està previst fer les següents xerrades:
– 22 de setembre, a les 18 h, al Centre Cívic Rocafonda
– 29 de setembre, a les 18 h, a l’Espai Gatassa

Davant de qualsevol dubte o gestió de la ciutadania per a tramitar les subvencions per a la rehabilitació i altres temes relacionats amb l’habitatge, a Mataró cal dirigir-se a l’Oficina Local de l’Habitatge.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

 

Deixa un comentari