Publicat el 30/03/2016

El passat dilluns 28 de març es va realitzat al Parc de la Serralada Litoral un control intensiu d´accés motoritzat al  medi natural, amb la participació coordinada de 13 agents del Cos d’Agents Rurals del Vallès Oriental i el Maresme, 5 agents de Mossos d’esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient i 3 guardes del parc. 

Aquest control d’accés motoritzat és fruit de la reunió de coordinació del president i la gerent del Consorci del Parc de la Serralada Litoral amb els responsables de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Metropolitana Nord de Mossos d’Esquadra i els responsables de l’Àrea regional i de les oficines comarcals del Maresme i el Vallès Oriental del Cos d’Agents Rurals (CAR), del passat 17 de març, amb l’objectiu de planificar les accions de control de l’accés motoritzat al medi natural en l’àmbit del Parc per a l’any 2016. 

L’acord d’aquesta trobada de coordinació ha estat la intensificació dels controls d’accés, la coordinació de controls amb la participació d’URMA, CAR, SEPRONA i guardes del parc i la revisió del protocol de controls d’accés motoritzat actual, amb l’objectiu de garantir el compliment de la Llei d’accés al medi natural vigent. Aquesta llei regula, entre d’altres, l’amplada mínima de 4 m en les pistes per a la circulació motoritzada i la velocitat de circulació màxima (30 km/h).

El desplegament operatiu de control intensiu d´accés motoritzat al Parc de la Serralada Litoral d´aquest 28 de març ha estat en 4 punts de control al llarg de la pista carenera del Parc de la Serralada Litoral: Coll de Clau i Coll de Porc (Agents Rurals) i Sant Bartomeu i Creu de Can Boquet (Mossos d’Esquadra).

Els resultats de l’actuació han estat un total de controls de 34 motos, 31 cotxes, 10 quads i 1 camió; amb un total de 4 vehicles sancionats per circulació per corriol, manca d’assegurança, manca de placa de matrícula i ITV caducada. 

El president del Consorci, Andreu Bosch, ha valorat de molt positiva aquesta actuació intensiva coordinada, amb la qual es pretén de conscienciar els usuaris del Parc sobre les limitacions de l´ús públic i sobre la convivència entre lleure, seguretat i respecte del medi natural; i, alhora, ha agraït la participació activa i coordinada dels cossos d´Agents Rurals i de la Unitat Regional de Medi Ambient de Mossos d´esquadra.

Deixa un comentari