Publicat el 09/04/2020

El Consorci de Promoció Turística ha assumit el repte causat per l’impacte de la crisi de la Covid-19 reconvertint, des del primer moment, el seu web i les xarxes socials, en un espai de difusió de les propostes i atractius del territori, així com de suport al sector

Davant de la crisi que ha provocant la Covid-19 i l’impacte que està rebent el sector turístic, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha reorientat les seves línies d’actuació, impulsant i promovent el coneixement del territori i les seves propostes des de la xarxa, així com donant el màxim suport als professionals, amb tota la informació que pot ser-los útil en subvencions, formació i assessorament, en aquests moments d’extrema dificultat.

Des del Consorci es ve impulsant una campanya multiplataformes (al web www.costadebarcelonamaresme.cat i les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram), amb el hastag #elMaresmedesdecasa. S’hi poden trobar diàriament propostes pensades per accedir-hi virtualment, tant en els àmbits turístics i de coneixement del territori i el seu patrimoni, com culturals o gastronòmiques, entre d’altres.
Precisament, dins #elMaresmedesdecasa es promouen seccions com ’Un Maresme de cine’, que incideix en com es pot descobrir la comarca a través de les pel·lícules i sèries que s’hi han rodat. ‘Explora el Maresme des de casa’, on es pot visualitzar el paisatge a través de les càmeres web repartides pel territori. i
‘Escolta la música del Maresme’, amb més de 70 hores de música de cantants i grups musicals, que es poden escoltar tranquil·lament, des del sofà de casa.
D’altres seccions que s’ofereixen són: ‘Propostes culturals des de casa’, amb llibres d’autors, editorials del territori i espais digitals, on es poden descarregar volums gratuïtament, per llegir aquests dies de confinament. Indrets emblemàtics del patrimoni comarcal, que es poden visitar virtualment. ‘Receptes del Maresme’, senzilles per fer des de casa i amb productes de proximitat. I un joc en línia que properament es posarà en marxa, ‘Coneixes el Maresme?’, amb preguntes per ampliar el coneixement del territori. D’altra banda, més específicament, s’ofereixen propostes pensant en el públic familiar i els més petits, dins @laiaiamaresme.

Un suport permanent als agents i als professionals del sector
Conscients de la urgència del moment, des del Consorci s’ha incentivat el suport al sector, a través dels butlletins d’activitats adreçats als agents i als professionals, fent especial esment en les formes de suport i subvencions que els poden ser més útils en aquests moments; així com en els àmbits de formació i assessorament a través de la xarxa. Amb aquest objectiu, en el web www.costadebarcelonamaresme.cat, s’ha obert un espai permanentment actualitzat amb les novetats i informació de suports, subvencions i ajuts, així com també dels cursos i formacions als quals es pot accedir ‘on-line’.

El repte d’afrontar la represa del sector a la comarca “Som molt conscients que aquests són moments difícils pel sector i des del Consorci sabem que l’escenari que tenim per davant serà molt diferent. Es generaran noves tendències de viure i de mobilitat, en les quals s’ha de continuar incidint en el turisme de proximitat i sostenible, més que mai. És una direcció en la qual ja venim treballant des de fa temps, però ara  és molt més urgent que mai impulsar-ho”, assegura el president del Consorci, Joaquim Arnó. “Promoure la interrelació dels hàbits de vida saludables amb un consum centrat en el territori, la sostenibilitat i la proximitat, és un repte que ja coneixem des del Consorci i en el qual treballem ara amb totes les nostres forces i més motivació que mai, per poder afrontar la represa preparats i donant resultats ràpids al sector”, afegeix Arnó.

Dins aquests línies de treball del Consorci, es donarà prioritat al territori com a mercat turístic de proximitat, fent esment a tots els atractius que té el Maresme. D’altra banda, com a novetat per destacar la visibilitat de la comarca i els seus àmbits que es poden conèixer i gaudir, es desplegarà una campanya  que s’activarà properament i té com a objectiu mostrar aquesta riquesa i atractius del territori, per visitar i quedar-s’hi a gaudir de les seves propostes: allotjaments, restaurants, museus i itineraris, equipaments esportius i culturals, activitats…
D’altra banda, des del Maresme també es col·labora amb entitats i administracions locals i es treballa en l’Estratègia Zero, liderada per l’Oficina de Màrqueting de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d’impulsar la Destinació Barcelona al mercat de proximitat. En aquest sentit, des de les comarques de la demarcació, s’hi sumen per ajudar en la recuperació de l’activitat turística del territori.

 

Deixa un comentari