Publicat el 19/01/2019

L’equipament municipal portarà a partir d’ara el nom del reconegut traductor argentoní Joan Fontcuberta i Gel

El passat 11 de gener, en el marc de la Festa Major d’Hivern d’Argentona, es va celebrar l’acte de nomenament de la biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel, després que a finals de l’any passat el ple municipal aprovés per unanimitat la proposta de donar a l’equipament el nom del reconegut traductor argentoní, catedràtic universitari per la UAB, i que ha traduït al català obres de Franz Kafka, Günter Grass o Thomas Mann, entre d’altres autors.

L’acte va comptar amb la família de Fontcuberta, acompanyats per l’alcalde, Eudald Calvo, el regidor de Cultura, Àngel Puig, i d’altres representants del consistori. Després de descobrir el nou nom de la biblioteca, que llueix a les parets de vidre exteriors de l’edifici, l’acte es va traslladar a la sala de lectura, on Glòria Farrés va llegir una emotiva glossa de Fontcuberta.

Per la seva banda, Eudald Calvo va posar en valor la figura del traductor i el mestratge deixat per Fontcuberta en la traducció al català de grans obres en anglès i alemany. L’alcalde també va recordar que el nou nom de la biblioteca es traslladarà al nou equipament que s’està projectant a Can Doro, que acollirà la biblioteca, l’Arxiu i la ràdio municipals, i que espera pugui començar a veure la llum en un futur proper.

El passat 10 de gener es va inaugurar a la Casa Gòtica l’exposició Joan Fontcuberta: tots els colors del camaleó, que es pot visitar els caps de setmana fins al 4 de febrer.

D’altra banda, segons també informa el consistori argentoní, ja s’ha obert el procés de licitació d’un concurs d’idees per escollir la proposta arquitectònica amb què es fonamentarà el projecte bàsic i d’execució de l’edifici municipal que està previst construir a la zona de Can Doro i que acollirà la biblioteca municipal, l’Arxiu i Ràdio Argentona.

La intenció és rebre propostes innovadores de disseny atractiu, sostenibles i de qualitat arquitectònica, que tinguin en compte els usos, l’entorn històric, amb la proximitat de la casa Puig i Cadafalch, així com la integració dels elements catalogats de la zona, per a l’edificació d’aquest nou equipament que ha d’esdevenir un pulmó revitalitzador de l’activitat del centre de la vila.

El projecte també contempla una plaça i un aparcament subterrani. La previsió és que l’edifici ocupi una superfície construïda d’uns 2.340 metres quadrats, i l’aparcament en subsòl es planteja en dues plantes i una superfície de 1.800 metres quadrats.

La inversió estimada per a la construcció d’aquest nou equipament se situaria al voltant dels sis milions d’euros, un important esforç econòmic pel qual l’Ajuntament d’Argentona buscarà el suport d’altres administracions, com la Diputació de Barcelona, que ja està realitzant l’acompanyament del projecte i que subvencionarà la seva redacció.

Deixa un comentari