Publicat el 13/08/2020

L’Alcalde del Masnou i representants dels cossos de seguretat consensuen diverses accions per frenar els delictes

Dijous, 13 d’agost, ha tingut lloc una reunió entre l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i els representants màxims actuals dels cossos policials de l’Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local del Masnou en relació a l’increment de fets delictius que s’han detectat els darrers dies al municipi. A principis de juny se n’havia dut a terme una altra de manera presencial

En el decurs d’aquesta trobada, s’han analitzat les dades interanuals del mes de juliol. Les xifres denoten que, un cop superada l’etapa de confinament, al Masnou s’hi ha detectat un increment de casos per sobre del que hi ha hagut en poblacions veïnes, malgrat que durant l’estat d’alarma hi ha haver una disminució notable de fets delictius. Això es tradueix en el fet que en el còmput global interanual el balanç s’evidencia una davallada de prop d’un 3% d’aquests fets en relació al mateix període de l’any passat. D’altra banda, les dades també indiquen que, en comparació a l’any anterior, el nivell de detencions s’ha elevat, posant en relleu el grau d’eficàcia policial.

A continuació, i per tal de millorar la seguretat al Masnou, s’han pres una sèrie de mesures. La primera, un increment de presència policial. D’una banda, les 15 noves incorporacions d’agents dels mossos amb què ha estat dotada recentment l’ABP farà possible un reforç preventiu al municipi.
De l’altra, la policia municipal està reforçant els seus serveis de patrulla, reforç que tindrà continuïtat en els propers dies. Ambdós cossos continuaran treballant de manera coordinada i prioritzant la vigilància en zones i horaris més conflictius.

L’alcalde també s’ha mostrat determinat en posar en marxa una taula de treball per a una millor coordinació de temes vinculats a la seguretat al municipi i en elaborar un pla de vídeovigilància que comporti la instal·lació de càmeres de seguretat en alguns punts de la via pública. També en persistir en la petició a col·laborar per part de la justícia, enfront de les reiterades detencions.

 

Deixa un comentari