Publicat el 13/03/2022

L’alcalde, Marc Buch, va presentar els dos esdeveniments esportius. A l’acte hi va participar “Purito” Rodríguez, que està considerat un dels millors ciclistes catalans de la historia

 

 

La Gran Fondo Calella Scott i el Triatló Costa Barcelona Heroo són els noms que han rebut les dues proves esportives que tindran lloc a Calella aquest 2022. Ambdues iniciatives es van presentar el passat djous a l’espai Can Saleta, en un acte presidit per l’alcalde accidental, Marc Buch; l’atleta Joaquim “Purito” Rodríguez, i dos dels membres del comitè organitzatiu, Núria Bruguera i David de la Plaza.

L’alcalde va donar la benvinguda a aquestes dues proves esportives que aportaran encara més qualitat a la ciutat en aquest àmbit. I va voler destacar que enllacen perfectament amb la tradició i vinculació de Calella amb l’esport. Per reforçar el seu argument, Buch va posar dos exemples evidents: l’Ironman, la triatló de referència internacional, i la Volta Ciclista a Catalunya, que durant vuit anys seguits ha vist com la primera etapa tenia en punt de partida a la ciutat.

El Gran Fondo Calella Scott, que tindrà lloc el proper 29 de maig, és una marxa cicloturista que consta de tres recorreguts.
– Hi ha una prova llarga, batejada com “Cinc estrelles” (Calella/Santa Fe delMontseny/Collformic/Calella) de 146 km de recorregut.
– Una segona de 102 km que fa el recorregut Calella/Coll de Santa Helena, al Montseny/Calella, i
– Una tercera (Calella/la Costa del Montseny/Calella) de 81 km de recorregut. Es tracta d’una marxa cicloturista que combina mar i muntanya.

Joaquim “Purito” Rodríguez va explicar la seva relació amb Calella i va elogiar la situació de la ciutat ideal per fer ciclisme. “A més de la seva platja, la seva gastronomia i que es pla, disposa d’unes muntanyes altes (el Montseny) a pocs quilòmetres de distància. Ideal per entrenar i per competir; una meravella”. Purito també va voler convidar als participants a visitar la ciutat: “El ciclisme és un esport familiar i recomano combinar les curses amb el turisme”. El director tècnic, David de la Plaza, va manifestar que l’objectiu de la cursa és que aquesta comenci des del mar i vagi pujant fins a arribar al punt més alt del Montseny. També va destacar que no és un trajecte fàcil: “és un recorregut exigent per a persones que busquen un repte”.

El Triatló
Amb relació a la segona prova, el Triatló, aquesta se celebrarà el mes de juny i constarà de dues distàncies: la esprint i l’olímpica.
Núria Bruguera, la responsable del Club Esportiu Creu Groga, va afirmar que la finalitat de la carrera és que no només vinguin persones que estan federades, sinó que també hi puguin participar els que s’estan introduint en aquest món: “és apte per tothom i amb un mínim d’entrenament es pot assolir”.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Calella

Deixa un comentari