Publicat el 01/03/2016

Acció contra la Fam posa en marxa al març a la comarca del Maresme un programa gratuït destinat a preparar a persones immigrants perquè emprenguin el seu propi negoci. L’objectiu és facilitar l’accés al món laboral per compte propi a persones que estiguin sense treball o en procés de millora de la seva actual feina a través de l’adquisició i millora de competències emprenedores i els coneixements tècnics necessaris.

Jornada Informativa el  3 de Març 
Amb la finalitat de donar a conèixer el programa i presentar les activitats a potencials persones interessades s’ha organitzat dues sessions informatives:
Dijous dia 3 de març a les 11 hores, i a les 15 hores
Lloc:a Plaça Miquel Biada 1, a Mataró (Sala Vicenç Ferrer, al Consell Comarcal del Maresme, davant de l’estació de Renfe). 

Segons dades de ATA, la Federació Nacional de Treballadors Autònoms, Catalunya va liderar el creixement de persones estrangeres que treballen per compte propi al 2015. A l’hora, la contractació de població immigrant s’està reduint en un 14,5% a la comarca del Maresme, com indica l’últim informe de l’Observatori de Desenvolupament Local. Davant d’aquesta situació, el programa Vives Emprende dóna una oportunitat viable de futur a aquelles persones amb inquietuds per emprendre.

El projecte d’Acció contra la Fam busca aprofitar les nombroses oportunitats que existeixen, especialment en la comarca del Maresme, per la posada en marxa d’iniciatives de professionalització i emprenedoria per part de persones immigrants. Alguns exemples són els sectors econòmics relacionats amb el comerç, la restauració i la hostaleria, el servei a les persones, el turisme i altres activitats que fomenten l’economia verda.

Aprendre a crear un pla de negocio prendre decisions
El projecte consisteix en una formació tècnica i competencial. Es a dir, que les persones participants a més d’aprendre a desenvolupar una idea de negoci, elaborar un pla de negoci i conèixer aspectes jurídics i legals (amb especial èmfasi en la creació de projectes cooperatius i d’altres fórmules d’economia social); treballaran el desenvolupament de les competències emprenedores necessàries, com saber prendre decisions, treballar en equip o tenir iniciativa.

 “El nostre objectiu és que es puguin crear el màxim nombre de negocis i com a conseqüència directa d’això incrementar l’oferta de llocs de treball. Dissenyem itineraris personalitzats per cada un dels participants, adaptant-nos a les seves necessitats. Acompanyem durant tot el procés emprenedor, des de la creació de negoci fins tenir el projecte totalment definit i per poder-ho presentar a possibles finançadors. Transformem l’aula en un espai de treball de grup i el reforcem amb atenció individualitzada”, afegeix Agustí Jorba.
En aquest sentit, es participarà en activitats com sessions de diagnòstic de competències emprenedores, elaboració de plans individualitzats de desenvolupament emprenedor, sessions de coaching grupal i tallers formatius teòric-pràctics.
Les persones interessades han de contactar amb l’Agustí Jorba (ajorba@accioncontraelhambre.org / 626 265 341) 

Deixa un comentari