Publicat el 22/08/2019

Tot travessant el centre, aquesta via connecta el mar (N-II) amb el parc de Vallmora, la zona verda més extensa del municipi

 Ja s’han donat per finalitzades les obres de reurbanització del carrer de Roger de Flor per convertir-lo en el nou gran eix de vianants del Masnou.
La transformació urbanística, basada en la creació d’un eix amable i accessible per al passeig i que, per tant, potenciï el comerç de proximitat. En definitiva, que ajudi a omplir els carrers de vida i activitat tot millorant la seguretat viària. No en va, la transformació d’aquest carrer ha anat acompanyada d’altres projectes urbanístics en espais adjacents, tot reforçant aquests propòsits.
Una de les accions més rellevants ha estat la creació de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, on hi havia l’antiga fàbrica Dogi, que ja és la plaça més àmplia del municipi. També pot emmarcar-se en aquesta transformació la remodelació de l’entrada del Mercat Municipal, que s’aboca al carrer de Roger de Flor.

La reurbanització d’aquesta via ha estat integral, ja que s’ha renovat el clavegueram, així com la xarxa de subministrament d’aigua. També s’han soterrat bona part de les línies elèctriques i s’ha renovat l’enllumenat públic, que ara compta làmpades LED, molt més eficients que les anteriors. Alhora, s’han fet actuacions puntuals a la xarxa de subministrament de gas.
En conjunt, la reforma del carrer de Roger de Flor ha suposat actuar sobre una superfície total d’uns 3.600 metres quadrats –incloent-hi la plaça de Catalunya i el carrer de la Gaditana-. La inversió total, feta íntegrament per l’ajuntament, s’apropa als  800.000 euros, sumant les diferents fases d’execució i amb l’IVA inclòs

Els treballs s’han adjudicat a dues empreses, Artífex Infraestructuras SL i Tecyr Construcciones y Reparaciones. Les obres van començar l’abril del 2018 i s’han donat per finalitzades el 16 d’agost d’enguany, després d’haver-se concedit una pròrroga, ja que inicialment es preveia concloure el projecte l’abril del 2019.
Ara només hi falten els últims detalls, com el pintat de passos de vianants als encreuaments del carrer de Roger de Flor amb altres vies, o la plantació d’arbrat al tram on encara no n’hi ha, que es farà quan el clima sigui adequat per a l’arrelament dels exemplars, a la tardor.

 

 

Deixa un comentari