Publicat el 06/07/2022

Els dies centrals de La Minerva 22 es viuran del 15 al 18 de juliol, però el programa s’estrenarà el cap de setmana abans

 

 

 

Ja tenim aquí la Festa Major de La Minerva 2022. Després que al 2020 s’hagués d’anul·lar per l’esclat de la covid-19 i que l’any passat l’increment de contagis obliguessin a reduir aforaments i a restringir l’accés als actes, aquest estiu, des del consistori, us convidem a sortir al carrer i a gaudir de les propostes del programa festiu.
Els dies centrals de La Minerva 22 es viuran del 15 al 18 de juliol, però el programa s’estrenarà el cap de setmana del 9 i 10 de juliol, amb el teatre a càrrec de La Inestable, entre d’altres propostes. En fem un repàs.

Primeres propostes
El cap de setmana del dissabte 9 i diumenge 10 de juliol començarà, a les deu del matí, a la platja d’El Balís amb les sessions de caiac i pàdel surf en família (Nota: encara hi ha places per a la sessió de dissabte. Inscripcions obertes, aquí).

També hi haurà sessió doble de la nova proposta de la companyia de teatre local. Aquest estiu, La Inestable puja a l’escenari Comèdia negra’, de Peter Shaffer. Les sessions es faran a les 22 hores, tant dissabte com diumenge, al parc de Ca l’Alfaro.

Un altre dels ingredients del cap de setmana és la crida ciutadana del Mulla’t per l’esclerosi múltiple. A les 12 hores, hi haurà tirada simultània a la piscina municipal i durant tot el matí es recolliran donatius per a la campanya solidària. A més, dissabte a la tarda, el Casal Jove farà portes obertes per mostrar als veïns quina activitats s’hi porta a terme.

 Cap de setmana central

El tret de sortida dels dies centrals de La Minerva es farà dijous 14, al vespre, amb una actuació del grup Esperit de Joventut, del Casal de la Gent Gran. Els integrants del grup tornaran a pujar a l’escenari per interpretar, amb ball, els temes clàssics de la seva generació. Serà al parc de Ca l’Alfaro, a les 19.30 hores.

Del 15 al 19 de juliol i com a novetat d’aquest 2022, la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum estrena el Minerva Market. Es tracta d’una triple proposta firal amb gastronomia, artesania i atraccions.
Tres fires i també tres espais:
Espai Labandària per a la gastronomia.
Passeig de Jaume Brutau per a la fira d’atraccions i
Parc de Sant Pere per al Minerva Market Artesania.

Per unir els tres punts, es posarà al servei dels veïns i visitants un trenet, que sortirà cada trenta minuts des de l’Oficina de Turisme. A més, la Regidoria proposa participar en una de les visites guiades que es faran aquests dies per conèixer el patrimoni modernista de Llavaneres.
Inscripcions obertes aquí. A més, de manera lliure, es podrà fer aquesta gimcana digital.

L’inici oficial de La Minerva 22 es farà divendres 15, al vespre, i anirà a càrrec de Gwen Perry, que farà el pregó d’aquest 2022.
La cantant ha estat ambaixadora durant anys de Llavaneres i recentment va guanyar el programa televisiu ‘La Voz Sènior’. Serà a les 20.30 hores, a la plaça de la Vila.
Tot seguit, es donarà pas a la Nit Jove, que arriba carregat amb quatre propostes. Abel Munné i la banda, The Tyets, Ebri Knight i Dj Trapella. La Nit Jove 2022 es farà, com sempre, al parc de Ca l’Alfaro, a partir de les 22 hores.

Arribats a dissabte 16 de juliol, La Minerva 22 té moltes propostes per a un públic familiar durant tot el dia. Hi haurà xeringada i festa de l’escuma al matí (12 h, pati de l’escola Serena Vall), Micro Obert al Casal Jove (a partir de les 16 h), Escape Room Esportiu (amb sortida des del parc del Primer d’Octubre i inscripció prèvia, aquí).
Una altra de la novetat de la jornada és l’actuació de Dàmaris Gelabert, al parc de Ca l’Alfaro, a les 18.30 hores. A més, durant el dia hi haurà torneig de picht&putt i ràpides d’escacs.
La nit del 16 la música la posarà l’Orquestra Cimarrón i, per tancar la jornada, hi haurà l’actuació d’ERIXENDJ.

Diumenge de festa major és aquest any 17 de juliol i el dia començarà amb una proposta de circ per als més petits de la casa, a les 11 h, al parc del Primer d’Octubre.
No hi faltarà la tradicional missa solemne, previ repicament de campanes, i com a novetat, cap a les 12.30 h, s’oferirà l’actuació castellera amb els Caprossos de Mataró, una activitat tradicional que es recupera després d’aquests anys de pandèmia.
Ja a la tarda, en el programa de La Minerva destaca la Baixada d’Andròmines. Les inscripcions per prendre-hi part estan obertes, aquí.
La tarda i la nit de diumenge 17 estan reservades per a un altre clàssic de La Minerva: l’Orquestra Maravella. A les 19 i a les 22.30 h, al parc de Ca l’Alfaro.

Dilluns 18 de juliol és dia festiu a Llavaneres i el programa inclou propostes per a la canalla. A les 20.30 h, es donarà pas a la cantada d’havaneres amb els Pescadors de l’Escala i el rom cremat.
El Castell de focs, a partir de les 22.45 h, des de la platja de les Barques, tancarà La Minerva 22.
Durant el dilluns 18 hi haurà afectacions al trànsit amb motiu del muntatge dels focs artificials.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Llavaneres

 

Deixa un comentari