Publicat el 16/09/2015

Les dades, separades per sexe i grups d´edat, segons apunta el Consell Comarcal del Maresme (CCM), indiquen que el Maresme manté, en xifres globals, un equilibri demogràfic: 50,5 dones i 49,5 homes. Aquesta ponderació de les xifres globals no es reflecteix, però, a les bandes altes i baixes de la piràmide. Mentre els varons guanyen a l´etapa de 0 a 30 anys, són les dones les que superen amb escreix els homes a partir dels 50 anys.
D’altra banda, tal i com ja es va publicar a principis d´any, les dades oficials demogràfiques indiquen que el Maresme té una població de 437.919 habitants distribuïts en 216.806 homes i 221.113 dones. Aquesta lleugera supremacia del col·lectiu femení és gairebé insignificant en xifres globals, però significativa si s´analitza per grups d´edat.
De la publicació feta ara per l´Observatori de Desenvolupament Local es desprenen certes curiositats. Les dades indiquen que, des de fa 10 anys, neixen a la comarca més nens que nenes. Així, a l´etapa de 0 a 4 anys, els nens representen el 51,5% i entre els 5 i els 9 anys el percentatge masculí s´enfila al 51,9%.
Aquesta tendència es capgira a partir dels 50 anys i conforme es va avançant en edat el col·lectiu femení va guanyant pes demogràfic al Maresme, prenent la màxima distància en el col·lectiu de persones que superen els 85 anys. Les dades situen en 10.745 els ciutadans més grans de 85 anys. D´aquests, el 70,2% (7.553) són dones.
Aquest anàlisi de la població per distinció de gènere i per grups d´edat és una eina bàsica que ajuda les administracions en la planificació de serveis a curt i mig termini, informa el CCM.
Amb aquesta finalitat, l´Observatori de Desenvolupament Local, a més de publicar les dades generals comarcals, ha desglossat la informació per cadascun dels 30 municipis del Maresme. Podeu accedir-hi des del web del Consell Comarcal del Maresme.

Deixa un comentari