Publicat el 02/05/2017

Un nou informe ratifica que la ciutat supera els nivells recomanats en cinc contaminants que posen en risc la salut

El 95% dels veïns de Barcelona respira un aire més contaminant del que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquesta és una de les conclusions de l’informe ‘Avaluació de la qualitat de l’aire a la ciutat de Barcelona 2016’, que ha elaborat l’Agència de Salut Pública de Barcelona, que també confirma que la ciutat supera els nivells recomanats per l’OMS en cinc contaminants que posen en risc la salut: diòxid de nitrogen, partícules en suspensió, benzè, ozó i benzo(a)pirè. El consistori posarà en marxa una sèrie de mesures per difondre a la ciutadania aquests nivells de contaminació en temps real.
L’informe ha analitzat els nivells atmosfèrics dels principals contaminants de la ciutat a través de la recollida de dades de les onze estacions que constitueixen la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica.

L’Agència de Salut Pública constata que la ciutat supera els nivells recomanats per l’OMS en cinc contaminants i que el 95% dels barcelonins està potencialment exposat a nivells anuals de partícules en suspensió superiors als nivells de referència. Pel que fa al diòxid de nitrogen, els supera el 68% de la ciutadania.
També conclou que tot i el descens de la contaminació que es detecta en caps de setmana, si s’extrapolessin els nivells a una mitjana de tot l’any, se seguirien superant els nivells de referència de l’OMS.
A partir de la setmana que ve, el consistori posa en marxa una sèrie de mesures per informar en temps real a través d’Internet dels nivells de contaminació de l’aire que hi ha a la ciutat, a més de difondre vídeos sobre les 58 accions directes que inclou el programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica que el govern municipal va presentar el passat mes de novembre, com per exemple les restriccions als vehicles contaminants.

L’Ajuntament calcula que la reducció de partícules en suspensió evitaria anualment prop de 650 morts a la ciutat. A més del programa del consistori, tant l’Àrea Metropolitana com la Generalitat han presentat els seus respectius plans i s’ha assolit un acord entre institucions per millorar la qualitat de l’aire reduint la circulació dels cotxes més antics a la conurbació de Barcelona.
ACN Barcelona

Deixa un comentari