Publicat el 08/03/2018

El fotoperiodista Manel Quirós serà el fotògraf d’aquest 2018

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, ha presentat, en el marc del segon Plenari de Les Santes el cartell de la Festa Major 2018, obra de l’artista Jordi Prat Pons. També s’ha donat a conèixer el nom del fotògraf Manel Quirós, encarregat de fer el seguiment fotogràfic de la Festa Major 2018 i exposar-ne el seu projecte l’any 2019, a Can Marfà Gènere de Punt.
Ambdós han estat proposats per la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró, formada per membres d’entitats vinculades amb l’art de Mataró i persones a nivell individual vinculades al Plenari de Les Santes, al món de la fotografia i al cartell de Les Santes d’anys anteriors.
La presentació s’ha pogut seguir en streaming des del web de Cultura Mataró i de Mataró Audiovisual.

En Robafaves, la imatge del cartell 
Després de 30 anys, la fesomia del gegant Robafaves torna a ser l’eix central del cartell de Les Santes.
L’artista parteix de la tècnica del collage i barreja el concepte de quadre i de cartell per dibuixar un Robafaves sense rostre, que en paraules seves “és més que un gegant, en Robafaves és cadascú de nosaltres i tots alhora. Tothom s’hi pot veure reflectit”.
L’artista ha utilitzat la tècnica del collage que defineix la seva obra. És la seva constant, la seva manera de treballar, i també l’ha utilitzat en el procés de creació de la seva obra, que d’aquesta manera s’ha convertit en el cartell de la Festa Major d’enguany.
Ha utilitzat el color groc, molt recorrent en la seva obra, per transmetre l’alegria de la festa, el color de l’estiu i del cel de Les Santes. Ha volgut plasmar el moviment d’en Robafaves i el punt de vista dels ‘santeros’ i ‘santeres’ quan comparteixen la festa al carrer, acompanyant la Família Robafaves.

Jordi Prat Pons (Mataró, 1965). Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (1988), és un pintor mataroní amb una llarga projecció internacional.  La seva tècnica aporta una visió abstracta, però alhora molt exacte de l’objecte, un objecte viscut i amb vida, amb moviment. www.jordipratpons.com

Manel Quirós (Mataró, 1984) Fotògraf mataroní, resident a Edinburg (Regne Unit) des del 2010. Va estudiar fotografia professional a la Universitat de València i comunicació visual i fotoperiodisme a Edimburg i Glasgow. www.manelquiros.com

 

Deixa un comentari