Publicat el 16/04/2021

El Maresme guanya distingits al Compromís Biosphere any rere any, fet que demostra l’aposta de la comarca pel turisme sostenible

El turisme sostenible guanya pes al Maresme. Enguany, 75 empreses, serveis i destinacions de la comarca han rebut el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, un segell de reconeixement internacional que garanteix el compliment de requisits conforme a principis de sostenibilitat i millora contínua.
Es tracta d’una acreditació del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

El Maresme guanya distintius Biosphere any rere any, fet que demostra la importància del turisme sostenible a la comarca. L’any 2018 van ser reconegudes 56 empreses i serveis, l’any 2019 en van ser 66 i, en la darrera convocatòria de l’any 2020, la xifra ha augmentat fins a les 75. La destinació Costa de Barcelona Maresme ha estat distingida, a més d’hotels, apartaments, restaurants, cellers, platges, museus i oficines de turisme, entre d’altres.
La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l’any 2017, però a la comarca, el projecte el gestiona el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Empreses, serveis i destinacions s’hi poden adherir per aconseguir un reconeixement pel seu compromís amb la sostenibilitat.
A causa de la crisi sanitària de la COVID-19, el 2020 ha estat un any complicat pel turisme. Des de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç s’han fet tots els esforços per acompanyar en el procés a les entitats que treballen amb el Compromís Biosphere. Per això, s’ha dut a terme l’exempció del pagament de la quota i l’ampliació del procés de distinció fins a finals de març de 2021, tot i que hauria d’haver finalitzat al desembre de l’any 2020. També s’han adaptat les formacions i els assessoraments a format online.
El tradicional acte d’entrega dels distintius Biosphere per les empreses i serveis de la comarca es converteix enguany en una trobada en línia a causa de la pandèmia. En la videoconferència es lliuraran els segells a totes les entitats distingides de les comarques de Barcelona, formant un univers de 750 entitats acreditades amb el Compromís Biosphere. Aquest acte se celebrarà el dia 7 de maig a les 9:30h.

Un cop rebin la marca Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, les empreses privades podran bonificar-se del 100% de la quota d’afiliació a les marques i segells de l’Agència Catalana de Turisme. Juntament amb els serveis distingits, també podran tramitar de forma gratuïta el segell SAFE TRAVELS.

Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
https://www.costadebarcelonamaresme.cat

Deixa un comentari