El 71% dels màsters i postgraus que es presentaran al saló Futura es faran en llengua estrangera | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/03/2018

Se celebrarà el 17 i 18 de març al Palau 5 del recinte de Montjuïc, amb una seixantena d’expositors

El 71% dels màsters de les principals universitats catalanes que es presentaran al saló Futura s’impartiran en llengües estrangeres. La quinzena edició del certamen dels màsters i els postgraus comptarà amb 17 novetats, pel que fa als estudis que s’oferiran al curs 2018-2019, 12 dels quals impartits de manera total o parcial en anglès. Aquest fet demostra, a parer dels organitzadors, la internacionalització “creixent” del sistema universitari català.
També afirmen que aquesta tendència a l’alça es posa de manifest amb el número d’estudiants estrangers que venen a cursar un màster a les universitats catalanes. Segons dades de la Secretaria d’Universitats de la Generalitat, el curs 2015-16 (últim amb dades) els nous estudiants procedents d’universitats internacionals eren el 36,3% del total. El curs 2013-14, el 30,9% i el 2014-15, el 31,3%.

Sis dels vuit nous màsters que presenta la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de cara al curs vinent són impartits total o parcialment en llengües estrangeres. D’aquests, el màster sobre Internet de les Coses per a la Salut Digital (IoT for eHealth) és íntegrament en anglès; cinc més, els màsters en Didàctica del Xinès per a Hispanoparlants, d’Interpretació de Conferències, de Periodisme i Innovació en Continguts Digitals, de Traducció i Estudis Interculturals i de Filosofia Alemanya i Francesa, combinen diversos idiomes. L’últim, de Fisioteràpia en Pediatria, es fa íntegrament en castellà.

Pel que fa als sis nous màsters que oferirà la Universitat de Barcelona (UB), tres es faran total o parcialment en anglès. Seran els estudis en Empresa Internacional, Diplomàcia i Organitzacions Internacionals, així com l’Erasmus Mundus en Nanociència i Nanotecnologia.

De la seva banda, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) presentarà dos nous programes, tots dos impartits íntegrament en anglès. El màster en Enginyeria Física, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) i el màster en Anàlisi Estructural de Monuments i Construccions Històriques, coordinat per la Universitat de Minho (Portugal) i amb la participació de la UPC.

Mentrestant, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) donarà a conèixer el nou Màster de Gestió Comunicativa de l’Art, que comptarà amb el 100% de les classes en anglès.
Organitzat per Fira de Barcelona, Futura se celebrarà el 17 i 18 de març al Palau 5 del recinte de Montjuïc, amb una seixantena d’expositors.
ACN Barcelona