Publicat el 01/08/2017

La Festa del càntir torna un any més amb les seves tradicionals activitats relacionades amb l’aigua i els càntirs

Com cada 4 d’agost, per la diada de Sant Domènech, Argentona celebra la seva Festa Major i amb ella la Festa del Càntir amb activitats per a tots els públics relacionades amb el món del càntir, com la Posta i Benedicció del Càntir de l’any, l’Aixecada de càntirs i la seva esperada rèplica infantil, l’Aixecadeta, entre d’altres.

Enguany el càntir ret homenatge a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch en el 150è aniversari del seu naixement i té un tiratge limitat a 3.000 unitats. L’arquitecte i dissenyador Quim Larrea, junt amb la col·laboració de Núria Gual, ha estat l’encarregat del seu disseny.
Relacionem breument el programa d’activitats:
• A les 7 h, a la Font de Sant Domènec: Posta dels càntirs de l’any. Col·labora Forn de llenya Can Moré
• A les 10,30 h, a la Plaça de Vendre: Gran Xarbotada. Jocs infantils a l’entorn del Càntir, amb premis per a tots els participants. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Col·labora: Frankfurt JJ
Paral·lelament, i per segon any consecutiu, s’organitza a la plaça de Vendre: L’Aixecadeta de Càntirs, concurs infantil que emula el dels adults. Categories masculina i femenina i premis per a tots els participants. Obligatori calçat esportiu. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Tallers Barfla sl, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks, Forma’t centre esportiu.
• A les 11,30 h, a la Font de Sant Domènec: Tradicional benedicció de les aigües de la font i venda dels càntirs de l’any beneïts.
• Un cop acabada la benedicció, a la Font de Sant Domènec, l’alcalde d’Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila ja des de mitjans de segle XVII.
• A les 12 h, al Museu del Càntir: Visita guiada al museu i a l’exposició temàtica Càntirs d’arreu del món
• A les 12,30 h, a la Plaça de Vendre: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Inscripcions al museu: 93 797 21 52.
Organitzen: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Museu del Càntir, Tallers Barfla SL, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks i Forma’t centre esportiu.

 

Deixa un comentari