Publicat el 15/03/2019

En el Dia Mundial de les Persones Consumidores, Unió de Pagesos demana consumir producte de proximitat, per afavorir el medi ambient, la salut humana i l’economia el país

Unió de Pagesos de Catalunya, aprofitant el Dia Mundial de les Persones Consumidores, vol recordar les bondats de consumir productes agroalimentaris de proximitat, pel que fa a la salut humana, a la contribució en l’economia del país, a la sostenibilitat i a la biodiversitat.

Beneficis per a la salut. Els productes de proximitat ofereixen més qualitat perquè disposen de  més concentració de nutrients. En general, són més frescos i posseeixen unes qualitats òptimes nutricionals i de sabor. Si consumim productes de proximitat, tenim el coneixement directe de la procedència i podem establir contacte amb el productor, que ens brinda més garanties de seguretat. Tots aquests productes compleixen amb els exigents requisits de seguretat alimentària, benestar animal i respecte pel medi ambient, que marca la Unió Europea i que són els més exigents del món.

Economia de país. Aquests productes impulsen la creació de llocs de treball al camp i l’enriquiment econòmic del país, cosa que afavoreix el manteniment d’un equilibri territorial i uns pobles rurals vius. Propiciem el comerç local i estacional en posar en contacte persones amb interessos comuns que poden establir relacions a llarg termini, sostenibles i beneficioses per a tothom.

Sostenibilitat. Els productors locals amb freqüència compren les matèries primeres en l’entorn més proper i, per tant, generen ocupació i desenvolupament econòmic al seu entorn. Cal també sumar que el transport dels productes del fabricant fins al consumidor es redueix molt, cosa que implica un transport molt més ecològic, evita la petjada de carboni. D’aquesta manera, contribuïm a un consum més sostenible.

Biodiversitat. L’activitat agrària a Catalunya contribueix a la preservació de la biodiversitat amb el manteniment de les varietats locals de fruites i verdures i de conreus en zones poc rendibles amb els garroferars, les vinyes, i els camps d’ametllers i oliveres. La ramaderia extensiva és necessària per mantenir la gran varietat d’espècies que es troben en els prats de dall i herbassars que trenquen la continuïtat dels boscos i redueixen el risc d’incendis.

Unió de Pagesos remarca, doncs, que la distribució de productes de proximitat ofereix una important quantitat d’avantatges tant per a la indústria com per als consumidors, productes que resulten més sostenibles i contribueixen a millorar el medi ambient.

 

 

 

 

Deixa un comentari