Publicat el 01/06/2022

La Cursa es farà a l’avinguda Eduard Ferrés, impulsada per un grup de mares i pares de l’escola Vaixell Burriac en col·laboració amb l’Ajuntament i l’AFA de l’escola

 

 

 

Vilassar de Mar donarà un pas més cap a la inclusió aquest 4 de juny, en acollir la primera Cursa Infantil Adaptada, per fomentar un poble cada vegada més inclusiu i accessible per a tots els infants.

Seguint el model de curses celebrades a altres poblacions, la cursa vilassarenca està dirigida a nenes i nens de fins a 12 anys, consta de quatre categories (caminador, cadira de rodes, deambulant i cadira de rodes amb obstacles) i té tres distàncies: 10, 20 i 30 metres.
“Tenim moltes expectatives posades en aquesta cursa. Creiem que serà una gran festa, perquè Vilassar de Mar l’està acollint com a pròpia i l’Ajuntament ens ha ajudat molt”, explica Pablo Romo, un dels pares del grup organitzador de la cursa.
L’Ajuntament, que treballa amb les famílies per sensibilitzar la població i per donar resposta a les necessitats d’aquests infants, donarà les medalles que s’entregaran als infants participants, a més de cedir l’espai per celebrar la cursa (la sortida estarà situada a Eduard Ferrés, a l’altura de La Bòbila), la megafonia i taules, entre altres materials.
“En aquesta cursa, tothom té premi perquè els infants ja hi guanyen amb el simple fet de participar-hi”, afirma Pablo Romo, pare d’una nena amb paraparèsia espàstica a causa de la paràlisi cerebral que va patir en néixer prematurament.
“Els infants no competeixen entre ells, sinó amb si mateixos, per superar el que havien fet a curses anteriors i nosaltres ens alegrem dels avanços que fan, perquè són producte del treball de tot l’any”, afegeix. “Per exemple, la meva filla, l’Elena, que havia fet 10 metres en la seva primera cursa aquí en farà 30 amb caminador”.

Els infants interessats a participar en  aquesta primera Cursa Adaptada, que compta amb 60 places, s’hi poden inscriure, fins al 25 de maig, a través d’aquest formulari. Per a altres informacions o resoldre dubtes, es pot contactar amb l’organització a través del correu cursaadaptadavdm@gmail.com i el perfil d’Instragram de la cursa @cursaadaptadavilassardemar.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari