Publicat el 09/02/2021

L’Ajuntament de Mataró, com a membre de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, organitza els dies 25 i 26 de febrer el 3r Congrés sobre Polítiques Locals LGTBI

El programa compta amb persones expertes en la promoció de la diversitat de gènere a l’escola infantil, en l’acompanyament dels adolescents LGTBI, en l’avaluació de les polítiques feministes i LGTBI i en la visibilització de la realitat de les persones intersex amb la diversitat del desenvolupament sexual i l’eradicació d’estigmes i prejudicis. El programa oficial comptarà amb un seguit d’activitats paral·leles dels àmbits cultural i socioeducatiu.

El programa
Les xerrades dels dies 25 i 26 de febrer es podran seguir en directe a Mataró Audiovisual i via el canal YouTube de l’Ajuntament de Mataró.
Les sessions (https://www.mataro.cat/ca/sites/congreslgtbi), que comptaran amb la participació de persones tècniques d’altres municipis com Terrassa, Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Vilafranca del Penedès així com amb experts en la matèria i entitats que es dediquen a l’abordatge d’aquest àmbit, són obertes a tothom però s’aconsella que hi hagi una preinscripció per així tenir les dades de contacte i poder enviar a posteriori les conclusions o el material que se’n desprengui.

Activitats paral·leles
Com activitats complementàries al propi congrés s’han organitzat tres propostes dels àmbits de l’educació, la cultura i la intervenció social amb l’objectiu d’aterrar els continguts treballats durant el Congrés.

  • El 16 i el 18 de febrer, de 17 a 19 h, es farà un seminari virtual (via Zoom) sobre diversitat de gènere a l’escola infantil. Anirà a càrrec d’Abel Huete i Miquel Missé, membres de Caleidoscopio.
  • El 25 de febrer, de les 17.30 h a les 19.30 h, es farà una trobada virtual d’adolescents LTGTBI organitzada per l’Espai Diversxs de Mataró, el Projecte OASIS i el Grup de joves LGTBI de Terrassa.
  • I el 26 de febrer, a les 18h, el Teatre Monumental de Mataró acollirà la presentació de 4 actuacions teatrals sobre la temàtica.

Les entrades gratuïtes per aquests espectacles s’han de reservar a través de la pàgina web de Cultura o bé a través de l’enllaç d’inscripció:  https://www.mataro.cat/ca/sites/congreslgtbi/inscripcio, a les activitats del congrés.

 

 

Deixa un comentari