Publicat el 16/10/2019

L’ONCE convida a estudiants i professors a dissenyar una bandera i a crear un himne per la inclusió i la transformació social, i treballar  de manera activa per mantenir una convivència respectuosa.

L’ONCE convida a estudiants i docents de tots els centres educatius a ser ‘abanderats de la inclusió’, mitjançant l’anàlisi, la reflexió, el debat i el treball en equip, i per ajudar de manera real a altres persones i millorar el món en què viuen. Els alumnes i els seus “profes” dissenyaran una bandera i un himne de la inclusió.

Sota el lema ‘ONCE upon a time. La mirada de tod@s’, arrenca el 36 concurs escolar del Grup Social ONCE, un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l’aula de manera activa el canvi d’actituds i l’actuació dels escolars per mantenir una convivència respectuosa. Cada any, més de 2.000 professors i 150.000 estudiants treballen sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper.

En aquesta edició, el concurs proposa dissenyar una bandera i un himne per la inclusió i la transformació social, elements que seran clau en finalitzar el curs coincidint amb el World Blindness Summit Madrid 2020.
Una assemblea a la qual assistiran més de 1.500 persones cegues de tot arreu que convertiran a Madrid en la capital mundial de la ceguesa, i en la qual els escolars i docents guanyadors tindran un paper molt rellevant amb els seus treballs, portant la #inclusionXbandera.

On Follogüers<
Per donar suport a aquesta iniciativa d’inclusió dels famosos personatges de la mini sèrie animada
‘O Fologüers’, han protagonitzat un capítulo especial. Es tracta d’una iniciativa de Fundació ONCE amb l’objectiu de promoure la normalització de les persones amb discapacitat i mostrar la discapacitat sense que es parli d’ella. Els personatges de la sèrie són joves amb i sense discapacitat que desenvolupen la seva vida en diferents entorns i protagonitzen trames a través de les que coneixem les barreres socials i arquitectòniques a què han de fer front en el seu dia a dia.

Com participar
El concurs posa a disposició dels participants diverses eines perquè puguin debatre i treballar sobre la inclusió, realitzant propostes per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn per a tothom.
Al 36 concurs escolar del Grup Social ONCE poden participar tots els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d’Educació Especial i Formació Professional.La participació es realitzarà per aules completes (una feina-una aula) dirigides per un docent. Els estudiants de Primària, Secundària i Educació Especial (Categories A, B, C i E) hauran de fer una bandera que reflecteixi el moviment per la inclusió. La bandera anirà titulada i per facilitar l’accessibilitat al treball incorporarà una audiodescripció amb una durada màxima d’1 minut.

Per a la seva elaboració els participants podran seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d’Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de les opcions anteriors.
Per la seva banda, els estudiants de FP i Batxillerat (Categoria D) hauran de presentar un himne que, per a ells, representi el moviment social per la inclusió i amb una durada màxima de 2:30 minuts. Des de la web del concurs es posaran a disposició dels participants diverses bases musicals per triar una o fusionar diverses i posar-li lletra. L’himne s’ha d’acompanyar d’un títol, que no superarà els 140 caràcters, i un text amb la lletra perquè sigui més accessible

El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l’accessibilitat dels treballs presentats que concursaran a nivell provincial, autonòmic i nacional.

Cada grup o aula haurà pujar a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els directors o professors de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-ho a través del propi web o per via telefònica al número gratuït 900 808 111, sent la data límit de recepció de participacions el 31 de gener de 2020.

La pàgina web        http://www.concursoescolaronce.es/
Twitter                    @ConcursoONCE
Facebook                facebook.com/concursoescolarONCE
YouTube                http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram               https://www.instagram.com/concursoonce/

 

Deixa un comentari