Publicat el 06/10/2014

Llavaneres va celebrarel el passat diumenge 5 d´octubre, amb una festa al carrer, l´inici de la temporada del pèsol garrofal, un dels dos productes locals que gaudeix d´una marca de garantia de qualitat.
Nens i nenes van anar sembrant pesoleres en un hort urbà instal·lat a la plaça de la Vila. Una matinal familiar amb què la Regidoria de Promoció Econòmica vol donar a conèixer el calendari del pèsol, començant per la sembra, que els productors locals fan ara a l´octubre.
El projecte continuarà a primers d´any: cap al febrer serà el torn de visitar les pesoleres en flor i de collir els primers pèsols, i ja a l´abril se celebrarà la 16a edició de la Festa del Pèsol, que també arribarà amb novetats.
La 1a Festa de la Sembra, una novetat d´aquest 2014, s´ha celebrat el passat cap de setmana i l´acollida ha estat molt bona. La primera activitat es va celebrar dissabte al vespre, a Ca l´Alfaro, amb un espectacular maridatge de vins de la DO Alella, a càrrec del Celler Quim Batlle, i de tapes de l´horta de Llavaneres, cuinades magníficament pel restaurant Can Jaume del port Balís.
El passat diumenge, la plaça de la Vila va acollir una matinal de pagesia. Els productors locals de pèsol garrofal van donar suport per ensenyar els nens i nenes assistents com es planten els pèsols. La Regidoria de Promoció Econòmica, organitzadora de l´activitat, va posar a disposició dels assistents pesoleres per ser sembrades en un hort urbà instal·lat a la mateixa plaça.
A més de plantar les pesoleres, els nens i nenes es van poder endur a casa un test amb una llavor de pèsol garrofal sembrada, que hauran d´anar cuidant (cal deixar-lo a l´exterior i regar-lo cada dos o tres dies) per tractar d´aconseguir que hi creixi una pesolera.
Per animar la jornada, la companyia + Tomàquet va fer riure tothom amb la seva simpatia i el seu bon humor. A més, es van lliurar els premis del 1r Concurs de Fotografia de la Festa de la Sembra. Natàlia Radó va aconseguir el segon premi i Lluís Oliver, el tercer. El primer premi va quedar desert.
La Regidoria de Promoció Econòmica vol agrair la feina i el suport de tots els productors locals de pèsol garrofal, Horta Marcó, Horta Pera, Horta Rabassa i Horta Graupera, així com als fotògrafs locals Xavi Roma i Toni Buch, que van formar part del jurat del concurs fotogràfic.

Deixa un comentari