Publicat el 28/03/2017

Durant els propers dos caps de setmana, gràcies a la col·laboració d’un centenar d’entitats i escoles de Badalona, hi haurà mercats, visites guiades, tallers, correfocs, espectacles i exhibicions de tot tipus

La 19a edició de la Festa Medieval “Pirates a Badalona” torna a la ciutat, fidel, durant el mes d’abril, i concentrarà els caps de setmana de l’1 i 2 d’abril i el 8 i 9 d’abril els actes centrals d’aquesta iniciativa que aglutina la col·laboració d’un centenar d’entitats i la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona.
El I Cicle de Pelis Pirates al Port projectarà clàssics del gènere des del 30 de març a l’1 d’abril

El primer cap de setmana, l’1 i 2 d’abril, hi ha una primera proposta d’activitats al Front Marítim tocant al Port, lligades amb els pirates i amb les activitats d’acostament dels corsaris a Badalona. Per al cap de setmana següent, 8 i 9 d’abril, les activitats es traslladen a la Platja dels Pescadors i al voltant de la Masia de Can Canyadó, identificada amb la fugida dels vilatans, pescadors i camperols cap a zones protegides.

Alguns dels actes ja han començat, especialment accions culturals de les titelles amb el conte del “Catxidiable”, el pirata de referència a la ciutat que es vol reivindicar i recuperar, i la lectura de bans pirates a algunes places i espais de la ciutat per fer una crida a la participació en la festa.

La millor manera de viure-la, en qualsevol dels dos caps de setmana i escenaris, és gaudir d’una programació intensa, que encadena activitats, fet que demostra la implicació de les entitats en aquesta cita consolidada: Tallers de disfresses; mercats, tornejos de bitlles; estels, correfocs; espectacle pirotècnic; gresca al Port, contacontes a bord del Ciutat Badalona i sortides amb el quetx durant aquest cap de setmana.

Cal destacar la incorporació del I Cicle de pelis Pirates al Port. La intenció és consolidar els actes ja programats i sumar en cada edició propostes de caire cultural i lúdic. En aquest sentit, el cicle de cinema pirata es programa el dijous 30 de març i el divendres 31 de març en horari de lluna nova i posta de sol, a la placeta Maristany del Port (a l’entrada Nord, al costat del passeig Marítim). En cas de mal temps, es faria a la sala Maristany. Cap a les 20.15 hores, amb la caiguda de sol, dijous es projectarà El Capità Blood, amb l’Errol Flynn; divendres El pirata carmesí/ El temible burleta, amb Burt Lancaster. I dissabte, sobre les 21.30 hores, quan acabi l’espectacle teatral i la hissada de bandera pirata al final del Passeig, es projectarà, també al Port, L’illa dels caps rapats, amb la Geena Davis. Joies del cinema clàssic de gènere per veure en família i amb la colla triades per l’equip del Cryptshow que s’incorpora a la Festa. Subratllar que la fidelitat per assistir a dues o tres pel·lícules es premiarà amb un carnet de pirata ben especial que té sorpresa!

Per al proper cap de setmana, el 8 i 9 d’abril, l’ambient es recrea al voltant de la Masia de Can Canyadó i la Platja dels Pescadors, amb visites guiades a Dalt de la Vila i a la Masia, actuacions teatralitzades, escacs, concerts, exhibicions de combats medieval, de danses, tir amb arc, torneig eqüestre… Una àmplia programació que podeu consultar en www.festamedieval.entitatsbadalona.net

 

Deixa un comentari