Publicat el 21/06/2021

 

Cartell Argillà Argentona

 

57 artesans d’arreu del món participen en la manifestació d’art i cultura més gran de Catalunya

 

La fira de referència del sector de la ceràmica a Catalunya, Argillà Argentona, torna els dies 2, 3 i 4 de juliol amb una cinquantena de parades. Enguany, la fira es desplaça a una nova ubicació, al pati de l’Escola Bernat de Riudemeia, per tal de garantir les mesures de seguretat.

A Argillà Argentona s’han seleccionat 57 ceramistes, que procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants de França, Portugal, Marroc, Itàlia, Polònia, Rússia, Anglaterra i Luxemburg, una representació similar als anys anteriors a la pandèmia.

Des de l’organització es té la sensació que la fira d’enguany serà “tot un èxit, tenint en compte que l’any passat no es va poder fer i que sembla que el públic té ganes de sortir de nou al carrer i participar en aquest tipus d’esdeveniments”. I encara més ara que després de la pandèmia el sector de la ceràmica està de moda, com ho demostra la quantitat de centres de formació que han obert les portes els darrers anys i l’afició creixent entre tota mena de públic, especialment entre els joves.

Museu del Càntir

 

Tallers, exposicions i activitats
La fira tindrà a més una extensió a la molt propera plaça de l’Església, on hi ha el Museu del Càntir, i s’hi celebraran tallers, activitats i exposicions. Pels més petits s’han organitzat els tallers de torn, on podran fer la seva pròpia peça. A més d’un dels moments més esperats, la trepitjada de fang.

En paral·lel a la fira es realitzaran dues exposicions. La primera, al Museu del Càntir, on s’exposarà la mostra de ceràmiques d’Alberto Bustos, titulada “natuRareza”, un dels autors de l’estat espanyol actualment amb major projecció internacional. La segona exposició anomenada “Ararat” serà a la Casa Gòtica, a càrrec de Marc Iturri, un dels ceramistes que més destaquen a l’actual panorama català, a més de ser un dels professors de l’escola de ceràmica de la vila d’Argentona.

Altres activitats d’Argillà Argentona seran els tallers de rakú per als adults el dissabte al vespre, diversos films sobre ceràmica dins la mostra “Cineràmica 2021” i actuacions musicals a càrrec de l’associació Musicargentona.

 

El càntir de l’any, d’Oscar Tusquets
Com ja és una tradició a la fira, al recinte i al museu s’hi podrà adquirir un any més el càntir de l’any, d’edició limitada, que aquest 2021 és obra del prestigiós arquitecte i dissenyador Oscar Tusquets.

 

 

Deixa un comentari