Publicat el 31/05/2018

Les inscripcions de participació a Benvinguts a Pagès, que enguany tindrà lloc el 9 i el 10 de juny, ja estan tancades

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de Prodeca, la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries, que consisteix en un cap de setmana en el qual explotacions de tot Catalunya obriran les seves portes per tal d’ensenyar al públic els seus camps, ramats, barques i obradors.

És una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop els professionals encarregats de produir els aliments que ens arriben a casa.

En aquesta edició 2018 hi participaran 12 productors de 10 municipis del Maresme, a més de 2 hotels i 7 restaurants.
Paral·lelament, en el marc del Benvinguts a Pagès se celebraran 3 activitats complementàries que dinamitzaran l’agenda de la comarca.

Concentrat en el cap de setmana del 9 i el 10 de juny, Benvinguts a Pagès és una iniciativa que permet conèixer productors de tot tipus de matèries com cereals, carns i embotits, aviram i ous, begudes (vi, cava i altres), formatges i làctics, fruita fresca, fruits secs, llegums, olis o peix, entre molts d’altres.

Enguany, les explotacions maresmenques a visitar són: Can Marpons (fruita fresca), Can Xicoy (formatges i làctics) i Celler Talcomraja (vi, cava i altres), els tres d’Arenys de Munt; Granja Can Gel  –  Viu  Can  Gel!  (Formatges  i  làctics),  de  Canyamars-­‐Dosrius;  Horta  Ecològica  Pla  de  Munt (verdures, hortalisses i bolets) i Pepit Pla (verdures, hortalisses i bolets) de Palafolls; L’Hort d’en Dídac (aviram i ous, fruita fresca, verdures, hortalisses i bolets) de Mataró; L’hort d’en Pau (verdures, hortalisses i bolets) de Teià; Melmelària (herbes aromàtiques, mel i altres productes dolços) de Tiana; El Petit Bané (verdures, hortalisses i bolets), de Vilassar de Mar; Les Herbes de Can Riera (herbes aromàtiques, mel i altres productes dolços), de Premià de Dalt i, finalment, Can Femades, Finca AgroecològicaEl Niu d’OusEl Turó d’en Rompons i l’Horta d’Òrrius  (aviram i ous, Fruita fresca, verdures, hortalisses i bolets), d’Òrrius.

Promoció turística i econòmica i altres activitats
El Benvinguts a Pagès és una enriquidora proposta no només per conèixer l’origen dels productes que es mengen a les cases dels catalans i catalanes, sinó també per tastar els productes cultivats, criats i pescats a Catalunya, degustar la cuina del territori als restaurants i dormir en els  allotjaments participants.

En aquest sentit, l’activitat també serveix per mostrar les riqueses particulars de cada comarca o zona. En el cas del Maresme, el Benvinguts a Pagès mostrarà els encants d’aquesta comarca i convidarà veïns, visitants i participants a conèixer no solament productors, sinó també locals de restauració.
Enguany, els allotjaments adscrits a l’activitat són dos: Can Sabé, de Canayamars – Dosrius i Vila Arenys Hotel, d’Arenys de Mar.
Pel que fa a restaurants implicats, hi ha el Lasal del Varador (Mataró), el restaurant Can Martri (Sant Cebrià de Vallalta), el restaurant Mot by Vila Arenys Hotel (Arenys de Mar), Els Garrofers (Alella), Les 13 (Arenys de Mar), Masia Restaurant Can Tarranc (Tordera) i Tempo de l’Hort (Cabrils).

A més de tot això, Benvinguts a Pagès també ofereix una programació d’activitats complementàries que acaben d’arrodonir el cap de setmana. En aquesta edició el Maresme comptarà amb la visita a la formatgeria Murgó de Sant Iscle de Vallalta, la visita al parc Rukimon de Canyamars i l’activitat a Can Tria Safont “De l’hort a la taula, dinar a pagès!”, a Mataró.

En aquest enllaç es poden trobar els participants del Maresme: https://www.costadebarcelonamaresme.cat/ca/agenda/benvinguts-­‐pages-­‐2018

També es pot visitar el web de Benvinguts a Pagès per a més informació: http://benvingutsapages.cat/

 

 

 

 

Deixa un comentari