Publicat el 29/09/2017

Que al Maresme tenim uns excel·lents productes alimentaris és reconegut arreu Catalunya, ara toca obrir camí cap a mercats europeus. El Consell Comarcal ja va impulsar l’any passat l’entrada de productes maresmencs a França i aquest any ho farà a Alemanya. 10 empreses de la comarca participaran a Anuga 2017, una de les fires alimentàries més importants d’Europa.

El Maresme alimentari intentarà seduir el mercat alemany amb la presentació d’una selecció de productes i marques de qualitat. 10 empreses de la comarca, seleccionades pel Consell Comarcal dins del projecte “Exportem el sector alimentari del Maresme a Alemanya” viatjaran a Alemanya del 7 a l’11 d’octubre per participar en l’apartat professional de la prestigiosa fira d’alimentació i begudes Anuga que se celebra a Colònia. El passat 22 de setembre, es van reunir al Consell Comarcal per ultimar els preparatius. El president, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i la consellera de Promoció Econòmica, Alícia Rodríguez, els van felicitar pel gran esforç realitzat els darrers mesos i els van desitjar molta sort perquè “ja teniu un 70% de l’exit assolit. Teniu un bon producte i heu rebut la formació necessària”, va dir Martínez.

Les empreses maresmenques emprenen el viatge amb una agenda d’entrevistes professionals ja establerta en funció de les caraterístiques i potencialitats de cada producte. La feina prèvia ha estat adaptar empresa i productes als requeriments de la legislació i les exigències del consumidor alemany. En aquesta tasca han estat assessorats i acompanyats d’experts en el mercat alimentari d’aquest país, “un mercat molt exigent amb la qualitat i la innovació alimentària”, va explicar el president del CCM.

Facilitar l’exportació de les empreses maresmenques és una de les línies d’actuació que ha activat el Consell Comarcal. La Consellera de Promoció Econòmica, Alícia Rodríguez, va apuntar, però,  que per assolir l’èxit cal “començar per la base amb la incorporació a l’empresa d’una formació que li permeti introduir la cultura exportadora a la seva metodologia de treball”. Va afegir que “enfortir les nostres empreses és una aposta per crear riquesa i, en conseqüència, millorar l’ocupació”.

Les empreses que viatjaran a Alemanya són:

  • Vermouth Cisa: Elaboració Vermouth i altres vins generosos com ara vermut blanc, daurat, moscatell, mistel·la, garnatxa, vi fi, ranci i altres vins.
  • COC Delicatessen: Fabricació de croquetes i canelons artesans en congelats. Són productes gourmet.
  • Siro & Xavi: Elaboració de semiconservats de peix (anxova en salaó i boqueró en vinagre).
  • Business Cooperation Networl Global (Bioprasad): Elaboració d’aliments ecològics sense al·lèrgens, com gluten, o sense lactosa.
  • Can Serrat: Elaboració d’embotits i especialitats del porc com botifarres de sabors, elaborat fresc.
  • La Cuina de la iaia: Croquetes gourmet congelades, de 18 sabors i 3 formats.
  • Xips Ve de Gust: Xips de verdures i de carxofa, producte de qualitat.
  • Tupinamba: Cafè en gra, càpsules de cafè monodosis, complement llet en pols, cacao en pols i cafè liofilitzat.
  • Radi: Preparats en pols per elaborar postres i salses (línia dolça i salada)
  • Bouquet d’Alella: Producció vins ecològics, blanc, escumós, garnatxa negre, syrah (premium).

Deixa un comentari