Publicat el 12/09/2016

Aquest any 2016 Gospel Sense Fronteres compleix 10 anys. La iniciativa va néixer de The Gospel Viu Choir (TGV), una formació creada i dirigida per Moisès Sala que aglutina 70 cantants d’11 comarques de Catalunya i que està considerada la millor formació de gospel del nostre país i una de les millors de tot l’Estat. The Gospel Viu Choir ha actuat en nombroses ocasions al Gran Teatre del Liceu; al Palau de la Música Catalana; a l’Auditori… un fet inusual per a les corals de gospel del país.  El 9 d’octubre tornen per tercera vegada al Gran Teatre del Liceu per celebrar aquesta vegada 10 anys de Gospel sense Fronteres. 

Perquè TGV no solament és música o aprendre música als seus tallers, és també solidaritat, lluita contra la injustícia, la discriminació, la marginació i el mal repartiment de la riquesa. TGV lluita per tot allò que impedeix que un infant pugui gaudir plenament del seu principal deure: ser infant!

Molts concerts de TGV s’han fet per recaptar fons destinats a la feina tremendament valuosa de l’Hospital Sant Joan De Déu; l’Associació Catalana de la Síndrome de Rett; la Fundació Nexe; l’Associació Somnis; La Fundació Sonrisas de Bombay i l’Associació JAL ONG (les dues a l’Índia) i amb l’ONG Active Africa (A Malawi i Kenya). I també Amics Joan Petit Nens amb Càncer; Pallapupas Pallassos d’Hospital; i Vicente Ferrer. Tot i haver realitzat des de la seva fundació nombrosos concerts benèfics o solidaris, TGV va voler aprofundir encara més en el treball solidari de cara a totes aquelles organitzacions no governamentals, fundacions, associacions que treballen cada dia en benefici dels més necessitats. 

Per això l’any 2006 TGV va iniciar Gospel Sense Fronteres que porta el gospel als nens i nenes més desfavorits del món. Així va passar a l’Àfrica, a Madagascar preparant el cor de nenes Malagasy Gospel per a la seva gira europea, així ha passat a l’Índia el mes de febrer passat, a la ciutat de Pondicherry (situada al sud del país i molt lluny de Nova Delhi) amb Jal Ong, amb Moisès Sala portant el seu gospel i fent cantar als nens i nenes. La seva gratitud és infinita, com els seus somriures i la vida que desprenen. En paraules de Moisès Sala, creador i director de The Gospel Viu Choir “A Madagascar i a Pondicherry he conegut els veritables HEROIS del nostre planeta. Els de debò.”

Actuació de The Gospel Viu Choir/ 10 Aniversari Gospel Sense Fronteres 
Espectacle: Reload 
Lloc: Gran Teatre Liceu 
Dia: diumenge 9 octubre 
Hora: 19 hores 
Durada espectacle: 1 hora i 30 minuts 
Capacitat: 2.300 seients 
Preus: 10, 15, 20 i 25 euros
www.gospelviu.net

Deixa un comentari