XXXVI Setmana Cultural de Teià - del 13 al 27 d´abril | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/04/2012

Ara fa trenta cinc anys que, del 16 al 24 d’abril de 1977, el Moviment Cultural del Jovent de Teià (MCJT) va organitzar la primera Setmana Cultural de Sant Jordi, amb la col·laboració d’altres entitats de l’època: l’Associació de Veïns (AVV), l’Associació de Pares de l’escola, la Flor de La Palma, l’Agrupació Esportiva Teià (A.E.T.) i l’Ajuntament de Teià. Enguany es celebra el quarantè aniversari de l’inici del moviment juvenil (1972). Aquell moviment, amb moltes ganes de treballar al poble i pel poble, també es va encomanar a les altres entitats i va posar les bases de l’activisme social i cultural de l’època.
En aquest mes d’abril, el poble de Teià es vesteix de cultura i fa una retrospectiva històrica per commemorar aquest quarantè aniversari del moviment associatiu i cultural dels anys setanta, d’on van sorgir com a principals exponents: el Moviment Cultural del Jovent de Teià (MCJT), l’Associació de Pares i l’Associació de Veïns (AVV).


Divendres 13
13 d’abril, a les 19 hores a la CMC La Unió.
Inauguració de l´exposició: D’un temps d’un país. Teià, 1972 – 1980


Dissabte 14
A les 21.30h, al Teatre de la Flor de La Palma
LES VEUS D’UN TEMPSactuacions musicals de: Coral Picarol, Taques Negres, Joan Carles Franquet, Coral Esclat. Interpretació teatral a càrrec del Grup Escènic de la Palma amb fragments d’ El  Retaule del flautista i el foc de les Ginesteres. Localitats numerades. Venda anticipada a la CMC la Unió.


Diumenge 15
Recital “NOVA CANÇÓ”: Francesc Pi de la Serra
A les 19h, al teatre de la Flor de La Palma
Localitats numerades. Venda anticipada a la CMC la Unió.


Dimarts 17
A les 18h, a la Biblioteca de Can Llaurador
Teià explica contes: EL LLOP HA TORNAT
De Geoffroy de Pennart. A càrrec de l’Emma Peiró.
El senyor Conill té por de ficar-se al llit. Ha llegit al diari una notícia esgarrifosa: El llop ha tornat! Toc, Toc, Toc! Serà el llop?
A continuació:
TALLER DE ROSES I FLORS
Per realitzar el taller cal tenir carnet de biblioteca i fer una inscripció al telèfon 93 555-01-04 o bé a
b.teia@diba.cat . Màxim 15 nens i nenes a partir de 3 anys. Els menors de 7 anys hauran d´anar acompanyats d´un adult


Divendres 20
A les 18h, a la Biblioteca de Can Llaurador: XERREM DE LLIBRES. Tertúlia sobre la novel·la <Tot un caràcter> de l’Imma Monsó. És la tercera novel·la de l’autora publicada al 2001 que va vendre més de deu mil exemplars. L’Imma Monsó ha rebut el premi Ramon Llull.
Espai conduït per la Rosa Villaplana i la Ivana Ares.


A les 20h, a la CMC La Unió  TAULA RODONA, La societat civil ahir i avui. Reptes per un canvi. A càrrec de Juan José López Burniol.


A les 23h, al Pàrquing de Can Llaurador: CONCERT JOVE DE ST. JORDI
Grups convidats + DJ Busquets


Dissabte 21
A les 21h, a la Palma, MUSIC-PIST. Música disco dels anys setanta.


Diumenge 22
A les 12h, a la CMC La Unió:
LLIURAMENT DE PREMIS DE LA MOSTRA LITERÀRIA
342 és un molt bon número de participants per a celebrar la vint-i-novena Mostra de Teià. La Imma Ribas ens farà la presentació, llegirem alguns dels textos premiats i la Coral Picarol serà l´encarregada de posar-hi les notes.


A les 14.30h, al Parc de Can Godó: ARROSSADA POPULAR
Venda anticipada de tiquets a la CMC la Unió. Organitza Generació Quelcom


A les 18h, al Parc de Can Godó: BALLADA DE SARDANES, Organitza Club Excursionista Teià


Dilluns 23, Sant Jordi
De 16.30h a 20h, a la Biblioteca de Can Llaurador
PARADA DE LLIBRES DE 2a MÀ GRATUÏTS
Celebrem la diada de Sant Jordi regalant llibres.


A les 21.30h, a la CMC La Unió: CINEMA FÒRUM
Projecció de les pel·lícules: Teià,Record i Vida, 1974 i Riera de Teià: Obres de Pavimentació, 1976.


Dimarts 24
A les 18h, a la Biblioteca de Can Llaurador: Especial de titelles, SANT JORDI ESTÀ EN PERILL. A càrrec de la conta contes Glòria Arrufat. Sabeu qui és Sant Jordi? Coneixeu la seva història? Doncs, no us perdeu aquesta sessió perquè Sant Jordi està en perill! Tot comença com la llegenda catalana que tots i totes coneixem. Però aquest cop el nostre heroi està en perill…


Dimecres 25
De 10h a 13h i de 16.30h a 20h, a la Biblioteca de Can Llaurador
MARATÓ POÈTICA. Enguany volem homenatjar J. V. Foix en el 25è aniversari de la seva mort i Miquel Martí Pol. Tothom hi pot participar fent lectura o recitant poemes d’aquests autors o simplement escoltant i  gaudint de la poesia. En acabar l’acte hi haurà un sorteig entre tots els participants. Coordinat pel Racó poètic de la Biblioteca de Can LlauradorDijous 26
A les 18h, a la Biblioteca de Can Llaurador:
AMICS DE LA CIÈNCIA DE TEIÀ
Si ets científic o científica o simplement ets amant de la ciència et convidem a aquestes trobades que es fan cada mes. La Teresa Escalas Tramullas, directora de l´ODC (Observatori de la Difusió de la Ciència) i doctora en Ciències Químiques a la UAB, condueix aquest espai.


Divendres 27
A les 19h, a la Biblioteca de Can Llaurador: XERRADA-TERTÚLIA SOBRE
MONTSERRAT ROIG, 21è aniversari de la seva mort. Va ser l’escriptora emblemàtica d’una generació, la dona apassionada que va seduir a la Catalunya de la transició amb una obra plena de coratge.  Amb aquesta xerrada coneixerem més la seva vida i la seva obra. A càrrec de Dones 21

Deixa un comentari