Publicat el 13/09/2021

Com cada any aquest octubre s’organitza una nova edició de la Tardor Literària d’Argentona, serà els Dijous: 7, 14, 21, 28 d’octubre i el 4 de novembre

Al llarg del mes d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, els autors d’aquestes novel·les visitaran a la Biblioteca Municipal d’Argentona Joan Fontcuberta i Gel ( carrer Gran, nº3), on contrastaran opinions amb els lectors i generaran diferents debats entorn el fet literari.
Les novel·les són disponibles a la Biblioteca per a tothom qui les vulgui agafar en préstec.

Dijous, 7 d’octubre

La Farmacèutica, 492 dies segrestada
Autor: Carles Porta (Vila-sana, 1963)
Editorial: La Campana

«El 20 de novembre de 1992 va ser segrestada Maria Àngels Feliu Bassols, farmacèutica d’Olot. Aquella dona, mare de tres fills, va passar setze mesos sota terra, enterrada viva en un forat de la mida d’un armari. Va compartir captiveri amb aranyes, formigues, rates, serps i humitat.»
Així comença la història real però increïble d’un dels casos més impactants de la crònica negra del nostre país. La investigació del segrest de la farmacèutica, que es va transformar en un drama humà, va estar plena d’errors policials i judicials, i tampoc no hi van faltar diversos exemples vergonyosos de periodisme escombraria.
Carles Porta reconstrueix el periple que va viure la farmacèutica d’Olot. Un relat rigorós que mostra fins a quin punt pot arribar la crueltat humana.

 Dijous, 14 d’octubre

La Casa de Foc
Autor:
Francesc Serés (Saidí, 1972)
Editorial: Edicions Proa

Una nit d’hivern, un home arriba al Sallent de Santa Pau. Ben aviat, el nouvingut rep l’encàrrec de fer classes a la Mar, una noia de tretze anys.
La seva família és l’eix al voltant del qual giren tota les vides de la vall del Ser. «Aquesta nena es perdrà», diu el seu avi, un home que té el do de trovar aigua sota terra i de donar ordres sense obrir la boca.
Per esbrinar què vol dir perdre’s, haurem de recórrer els camins que uneixen les cases i les vivències dels habitants d’una vall on tothom hi arriba fugint d’alguna cosa i només es queden els que no han pogut anar-se’n.
La casa de foc és una obra enganxada a la realitat i a la màgia, una novel·la que busca i que troba, una història que recorre el nostre present i que ens parla del futur, un llibre que cal llegir.

Dijous, 21 d’octubre

L’esperit del temps
Autor: Martí Domínguez (Madrid, 1966)
Editorial Proa

L’esperit del temps va fer que un metge austríac s’interessés pel desenvolupament de les teories darwinistes. L’esperit del temps va fer que pensés a aplicar els estudis sobre el comportament animal al progrés de l’espècie humana. L’esperit del temps va fer que posés les seves investigacions al servei d’una política. L’esperit del temps el va convertir en un puntal de les teories que fonamentaven les pràctiques nazis. L’esperit del temps el va situar en el front de l’Est en la guerra contra els russos. L’esperit del temps no va impedir que a principis dels setanta aquest científic nazi rebés el Premi Nobel.
L’esperit del temps és, finalment, una novel·la que reflexiona sobre les foscors més inquietants de la naturalesa humana.
Una gran novel·la de Martí Domínguez, que recrea la trajectòria d’un científic austríac que es posa al servei de la política nazi.

Dijous 28 d’octubre

Ànima de tramuntana
Autora: Núria Esponellà (Celrà 1959)
Columna Edicions

La Mínia, una arqueòloga freelance, passa per una situació personal difícil després d’haver-se separat de l’home amb qui ha conviscut durant anys. Tanmateix, la descoberta de dues tombes insòlites a la necròpolis de la ciutat ibèrica d’Ullastret l’encara amb una recerca intensa que l’ajudarà a afrontar tot allò que la desvetlla en la foscor de la nit.
A partir d’aquesta circumstància, la Mínia recompon la història d’Ekinar, una dona del segle III aC que forma part d’una cultura molt arrelada a la natura que entén la mort com a part del cicle de l’existència. La Mínia, en canvi, pertany a una societat que ha perdut en bona part la connexió amb la naturalesa i en què la mort ha esdevingut gairebé un tema tabú.
Ànima de tramuntana és un relat intimista i evocador que ens transporta de Rhode a Arse, passant per Indika i Empòrion, amb el paisatge de l’Empordà antic de rerefons.

Dijous 4 de novembre

L’Agonia de Severà Vargas
Autora:
Olga Xirinacs (Tarragona 1936)
Editorial Meteora

Severià Vargas és un vell mariner que fa vida d’eremita en una cova de la platja tarragonina d’Orient. Sigfrid Winnberg, un jove antropòleg i periodista de 27 anys, decideix fer-li una entrevista ja que considera que la manera de viure de Severià és un fet ben curiós des del punt de vista antropològic.
A la pràctica, l’entrevista esdevé un monòleg intensíssim i de gran luxe narratiu, que es va reproduint al llarga dels dies, on Severià explica que ha voltat per mig món i aprofundeix en els detalls més inconfessables de la seva vida, sempre amb un posat cínic, desmenjat i, alhora, dolgut.
L’agonia de Severià Vargas és un viatge fascinador pels set mars de la Terra de la mà d’un home potser excessivament gran per a un món tan petit.

A més, Lectures a la Terrassa

Dia: dissabte 30 d’octubre de 2021
Lloc: Terrassa de la Rectoria
Hora: de 12 a 13 h

Al llarg del mes d’octubre, els autors d’aquestes novel·les visitaran a la Biblioteca Municipal d’Argentona Joan Fontcuberta i Gel, on contrastaran opinions amb els lectors i generaran diferents debats entorn el fet literari.Ç
Les novel·les són disponibles a la Biblioteca per a tothom qui les vulgui agafar en préstec.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament d’Argentona

 

 

Deixa un comentari