Publicat el 31/01/2020

De l’1 de febrer a l’1 de març, Badalona es converteix en l’epicentre internacional de la màgia amb actuacions als tres centres d’arts escèniques: Teatre Zorrilla, Teatre Principal, Teatre Blas Infante i amb un gran nombre de tallers i activitats arreu de la ciutat

El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li- Chang, una de les demostracions de màgia més destacades a nivell nacional i internacional, celebra la seva 20a edició amb una sèrie d’espectacles únics que ressalten la trajectòria del festival i l’esforç per mantenir viu el llegat del “Xinès de Badalona”. Una programació que combina propostes arriscades de caire internacional amb d’altres innovadores d’artistes locals.
L’edició d’enguany compta amb els espectacles de diversos mags reconeguts amb múltiples premis nacionals i internacionals, com el Mag Marín, el mag Woody Aragón, els portuguesos Tá na Manga o el finlandès Marko Karvo. Una edició que ressalta l’esforç de 20 anys per mantenir viu el llegat màgic d’en Joan Forns i Jordana, més conegut com “Li-Chang”

Aquest divendres s’ha fet l’acte de presentació al teatre Zorrilla de Badalona amb la presència de la regidora de l’Àrea de Cultura, Helena Bayo, el gerent de Badalona Cultura, Eduard Pericas i del director artístic del Festival, Enric Magoo. Entre els espectacles presentats destaca la proposta que arribarà el 16 de febrer a les 19 hores al Teatre Principal de la mà de l’il·lusionista i director del festival Enric Magoo que celebra els seus 40 anys a sobre de l’escenari amb Confidències d’un prestidigitador, on l’artista desvetlla com la màgia es genera amb tot allò que no es veu a l’escenari i on s’inclou el número guanyador del 3r Premi Mundial de Màgia Còmica.

Trobada de Mags
Aquesta 20a edició començarà amb la IV Trobada de Mags de Catalunya de la mà del Mag Pau Segalés. Una animació itinerant de màgia recorrerà el centre comercial Màgic Badalona durant el dissabte 1 de febrer, de 12 a 14 hores i de 16.30 a 20.30 hores i comptarà amb la participació de vint mags de diverses associacions de Catalunya (l’ACAI-SEI – Cercle de Barcelona-Societat Espanyola d’Il·lusionisme, l’Associació de Mags Il·lusionistes de Lleida, el Cercle Màgic Tarragona – Tarradacabra i l’Acadèmia Màgica de Girona – Societat Espanyola d’Il·lusionisme).

Màgia i humor
El dissabte 8 de febrer, a les 20.30 hores, el Teatre Principal acollirà la funció Màgia i humor que serà presentada pel mestre de cerimònia atípic i polifacètic Marcel Tomàs. La combinació de la màgia còmica del Mag Marín, un jove mag divertit i atrevit que ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Màgia, amb la màgia clàssica de cartes amb Woody Aragón, un dels mags més influents a nivell mundial i guanyador en dues ocasions del Premi mundial de Cartomàgia el 2011 i 2014, fa que sigui una de les propostes més esperades del festival.

Gala Internacional de Màgia
La Gala Internacional de Màgia arriba de divendres 21 al diumenge 23 de febrer, amb les actuacions dels millors mags del moment dalt l’escenari del Teatre Zorrilla. Des del Perú arriba Gisell, premiada al Congrés Nacional de Màgia 2017, per oferir-nos la seva especialitat en manipulació i màgia argumentada. Els portuguesos Tá Na Manga porten un show original i poètic, on es pot veure un concert de baralla i piano a quatre mans! Des d’Itàlia, el mag Shezan transportarà al públic a un món fantàstic a la recerca d’un geni màgic amb les seves llànties. Des del nord d’Europa arriba el mag finlandès Marko Karvo, guanyador del primer premi als Campionats del Món de Màgia FISM 2015 i que ofereix el millor espectacle de màgia amb aus que es pot veure avui dia. Des del sud del continent arriba el mag sevillà, Hector Ruiz, que presentarà el número de grans il·lusions que va fer en el programa Penn and teller’s fool us! de la televisió de Las Vegas. El fil conductor de la gala anirà a càrrec de Jaime Figueroa, un mag madrileny innovador que demostrarà que la màgia també pot ser molt divertida.

El mag i ventríloc Andreu Selvin rebrà la menció honorífica a una vida dedicada a la màgia
La menció honorífica dins del Memorial Li-Chang es concedeix cada any a una personalitat o empresa del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional. En la celebració dels 20 anys, el premi s’atorga al mag i ventríloc Andreu Selvin, més conegut com el Mag Selvin, que celebra aquest any els seus 50 anys d’experiència en escenaris, televisió i ràdio donant vida als seus múltiples personatges. Una llarga trajectòria d’espectacles que han divertit i sorprès a públics de totes les edats. Els secrets i curiositats del seu art, l’han portat, durant tots aquests anys, per sales de festes, teatres, TV i ràdio, així com a crear i dirigir diversos festivals internacionals de màgia, com els de Balaguer o Santa Susanna.
En Selvin, que ha estat guardonat en diverses ocasions amb premis com el Premi a l’Actuació més Original del Concurs Nacional Juvenil de Màgia de TVE, compta amb una llarga trajectòria al món televisiu – fent programes, com Un, dos tres i Angel Casas Show– i al món dels festivals – dirigint el Medimagic i el “Festival de Música de Mediona”.

El premi es lliurarà públicament durant el transcurs de la Gala Internacional de Màgia del divendres 21 de febrer, a les 20.30 hores, al Teatre Zorrilla.

Premi Li-Chang
D’altra banda diumenge 23, a les 19 hores, es lliurarà el Premi Li-Chang a aquell mag o grup que hagi actuat a les gales de màgia i hagi obtingut el reconeixement més gran per part del públic assistent. Per a aquest fi, es disposarà d’un sistema de votació durant les gales de divendres, dissabte i diumenge matí.

Gala Solidària
El punt final del festival el posa la Gala Solidària de Màgia, que tindrà lloc el diumenge 1 de març, a les 18 hores, al Teatre Blas Infante, a la qual MagiKart – una associació de màgia de Badalona va sorgir a partir d’edicions anteriors – i Daniel Sánchez – Premi Jove Li-Chang 2019 – presentaran una última jornada plena de dinamisme i dansa que compta amb la participació de l’escola Danzalona. La recaptació de la gala es destinarà al projecte “Solidarimàgia”, una iniciativa que porta la màgia a les regions més desfavorides del món, i que enguany actuarà al Senegal.

Activitats paral·leles
A banda dels espectacles programats en sales, el Festival Internacional de Màgia de Badalona també ofereix la possibilitat de participar en diverses activitats organitzades en diversos punts de la ciutat amb la intenció d’omplir de màgia els seus carrers i arribar a tothom.
El festival també organitza espectacles de màgia en varies biblioteques i centres cívics de la ciutat, així com diversos tallers per a nens i nenes de 6 a 12 anys i el taller de formació Màgia i il·lusionisme per a mestres i educadors/es. En la programació també destaca la participació de les biblioteques de Badalona en la celebració de la Harry Potter Book Night amb tallers i activitats, que tindran lloc el 6 de febrer.

 

 

 

 

Deixa un comentari