XVè Aniversari de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/06/2011

El XVè aniversari dels Capgrossos que ha estat un autèntic regal pel públic assistent i pels del Maresme.
 
A la 1a ronda els Capgrossos es decidien per una de les seves novetats del dia: la torre de 8 amb folre.
Es portava a plaça per 1a vegada pels blaus aquesta temporada. I el moment més delicat de l´execució potser ha estat a nivell de quarts, just abans de carregar-se.
 
Tot i així, s´ha pogut defensar amb garanties i l´han descarregat. D´aquesta manera els del Maresme aconseguien el seu primer castell amb folre de la temporada.
 
 I arribava la hora de la gran novetat a nivell de colla, i una de les novetats a nivell casteller d´aquest any. Els Capgrossos anunciaven el 3 de 9 amb folre. S´havia de confirmar la bona feina aquests últims assatjos.
 
A la 1a ha tirat amunt, i pujava força bé. Just amb la carregada, a nivell dels pisos de quarts i quints s´ha hagut d´esforçar. S´estiraven un pel massa, i l´han hagut de treballar a plena consciència.
Amb una canalla finíssima i ràpida a la hora de baixar, l´estructura s´ha anat defensant, i s´ha descarregat.
Si senyor! Els Capgrossos aconseguien  el seu primer 3 de 9 amb folre d´aquesta temporada, i es convertien en la 3a colla que aquest 2011 aconseguia un castell de 9!!!
(Els Castellers de Vilafranca -ja fa algunes setmanes- i els Minyons de Terrrasa -tot just la setmana passada- han estat les altres dues colles en aconseguir-ho enguany).
 
Un 4 de 8 (el “carro gros) amb alguna novetat a nivell de tronc ha tancat la ronda de castells dels Capgrossos. Un castell que no ha tingut cap dificultat, i que servirà per reptes superiors.
 
El blaus han acabat l´actuació amb 2 pilars de 5 simultanis.
I s´han acomiadat del públic present amb els pilars d´aniversari que van instaurar des de la seva creació: tants pilars de 4 simultanis com aniversaris compleix  la Colla.
No cal dir que els … 15!!!… pilars de 4 simultanis davant la façana de Santa Maria era una imatge realment espectacular, rebuts amb grans aplaudiments pel públic present.
 
D´aquesta manera acabaven 2 hores exactes d´actuació, d´un quinzè aniversari amb castells prometadors.

Deixa un comentari