Publicat el 02/06/2016

El sobrenom és perquè les regates de la Federació Catalana de Rem recorren  una distància d’entre 500 i 1500 metres, depenent de la categoria. A “La Llarga” que organitza el Club Nàutic Bétulo la distància és de 4000 m. 

Les raons són diverses, una com un petit homenatge al País Basc, on tants clubs catalans hi anem a aprendre, i a on totes les regates són de gran recorregut; un altre motiu és perquè quan es va fer la primera edició, el rem en llagut no era conegut a la ciutat i als organitzadors del Bétulo els interessava que es veiés, per el major nombre de persones possible, al llarg de la platja de Badalona.
La regata va des de el Bétulo fins el Port i es podrà seguir des de la platja , Pont del Petroli i l’espigó del Port Marina Badalona.
Enguany fa 13 anys que es va crear la primera tripulació de llagut a Badalona , precisament el Bétulo , ara afortunadament quasi tothom de Badalona a vist o sap el que és un llagut i les tripulacions de la Ciutat estan quasi sempre dalt del podi en regates oficials; però La Llarga distància d’aquesta prova segueix caracteritzant la regata badalonina entre les que es celebren a Catalunya.

Dia: Dissabte 4 de juny 2016
Hora: de 17:00 a 19:30
Lloc : davant del Club Nàutic Bétulo
Hi hauran 6 categories: cadet, junior , sènior i veterà (masculí i femení). Unes 30 tripulacions de 8+timoner/a.
El lliurament de premis es farà a les 19.30 hores a la seu social del Club Nàutic Bétulo (passeig Marítim, sense número).

“La Llarga” té lloc just abans de començar la Lliga Catalana de Llagut i serveix per veure com s’han preparat els clubs durant l’hivern.
Aquest any hi participen a part dels potents clubs de la ciutat: Rem Badalona, Natació Badalona i Club Nàutic Bétulo, els forans: Rem Premià , “Capgrossos” de Mataró, “Rem Arenys”,  “Pescadors” de Lloret de Mar; Cambrils, Torredembarra . Han confirmat també la seva assistència clubs del sud de França:  Cetterames de Sète, Grusaren de Nîmes i també una tripulació de Fuerteventura. 

L’organització de la regata va a càrrec del Club Nàutic Bétulo amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona.

Deixa un comentari