Xavier Martín Sancho guanya la tretzena edició del Concurs de Disseny del Dimoni de Badalona - Crema’l tu! Festes de Maig 2011 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/03/2011

El jurat del XIII Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu!, ha acordat declarar guanyador del premi Xavier Martin Sancho amb el títol del disseny El Dimoni ho té cru entre els dissenys que s’han presentat aquest any. El disseny fa referència a la situació actual de crisi mundial.


Xavier Martin Sancho va néixer a Badalona fa 32 anys i actualment viu a Vilassar de Mar. Ha estudiat arquitectura i ha treballat en diversos despatxos d’arquitectura. També ha participat en concursos de còmic on ha guanyat un parell de premis.


El jurat ha declarat finalistes del concurs els dissenys amb els títol: Planeta Piruleta, d’Albert Navarro, i Alçat de Carles Carreras Serra.


El premi per aquest disseny guanyador és de 1.000 euros però, a més, tindrà el reconeixement de tota la ciutat ja que un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.La Cremada del Dimoni, que es celebra el vespre del 10 de maig, vigília de Sant Anastasi (copatró de Badalona), és l’acte central de les Festes de Maig i un dels esdeveniments culturals més emblemàtics i participatius que se celebren a la ciutat.


La tradició de la Cremada del Dimoni data del 1940 quan els membres de la Confraria de Sant Anastasi van iniciar el costum de cremar un dimoni. La idea s’inspirava en un fragment de Calaix de sastre, on el baró de Maldà descriu, l’any 1785, com uns pescadors cremaven un “figurón” a la platja de Badalona. L’any 1991 va ser declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari