X Cicle de Concerts Simfònics al Foment Mataroní, concert a càrrec de l´Orquestra de Cambra Gèrminans | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/10/2012

És una formació orquestral de l´Associació Musical Gèrminans, la nova etapa de la qual s´inicia el setembre de 2007 a partir de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans que, des de 1991 fins a aquesta data, havia estat una formació orquestral amb caràcter simfònic sorgida d´una altra orquestra inicialanomenada Jove Orquestra Gèrminans, creada l´any 1986.
Actualment, un dels objectius que té l´orquestra és cobrir la necessitat de moltes persones que tenen un nivell mig o superior d´instrument, però que han escollit altres camins professionals allunyats del món de la música, sense deixar de banda els estudiants de música que volen ampliar la seva experiència orquestral. El seu àmbit d´actuació és arreu de Catalunya, però també ha participat en festivals internacionals i intercanvis amb orquestres estrangeres: dues vegades al festival Eurotreff Musik (Alemanya), festival Eurochestries de Joves Orquestres Europees (França), intercanvis amb l´orquestra de l´Escola Nacional de Música de Vichy (França), Orquestra de Cambra del Bismarck Gymnasium de Karlsruhe i la Jove Orquestra de Freiburg (Alemanya), Orquestra Simfònica MIRA de la Universitat de Gröningen (Holanda), etc. Habitualment participa en concert de cloenda del Festival de Músicos Jóvenes de Catalunya que se celebra anualment a l´Auditori Winterthur, de Barcelona. L´Orquestra ha treballat i evolucionat amb els mestres Antoni Guinjoan, Isabel Costes, Jordi Mora, Sergio Prieto, Salvador Brotons, Albert Mora, Guerassim Voronkov, Daniel Mestre i Àlex Sansó, que des del setembre de 2007 n´és el director titular.
Pel fet de formar part de l´Associació Musical Gèrminans, tots els músics de l´orquestra en són socis, pagant una quota anual simbòlica. Actualment té la seu al barri del Clot del districte de Sant Martí, a Barcelona, on realitza els assajos i celebra concerts.


Data: Divendres, 19 d´octubre del 2012
Hora: 2/4 de 10 del vespre
Lloc: Foment Mataroní (C/Nou, 11 – Mataró
Preu:   17 € / 15 € (per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats)
Motiu:  X Cicle Concerts Simfònics
www.matarofoment.org/musica

Deixa un comentari