Publicat el 16/02/2021

La mostra s’adapta al context de pandèmia sanitària i també es podrà veure a través de FilminCAT

La 5a edició dels premis i mostra VOC► –Versió Original en Català-, que organitza Òmnium Cultural, arriba aquest cap de setmana al Maresme amb projeccions a Mataró i Alella. La mostra es va inaugurar el dimarts 9 de febrer a Lleida i arribarà a més de 40 poblacions durant el mes de febrer.
Enguany el projecte audiovisual de l’entitat presidida per Jordi Cuixart s’adapta a les mesures sanitàries contra la Covid-19 i, com a principal novetat, complementarà les sessions presencials amb la possibilitat de veure les creacions finalistes a través de FilminCAT, una plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català. A més, i amb la mateixa intenció, també s’incorpora als instituts que ho sol·licitin, on s’oferirà la possibilitat de projectar una selecció dels curts finalistes per tal de treballar-los directament a les aules.
La mostra també comptarà, per primera vegada, amb subtítols descriptius per a persones sordes o amb dificultats auditives. Les entrades per a la mostra presencial, que són gratuïtes, se centralitzaran a través de la pàgina web del VOC: https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/ des d’on també es canalitzaran totes les votacions, per evitar les paperetes físiques i complir amb les mesures higièniques establertes per les autoritats.
Les persones que reservin entrada rebran un enllaç per votar. En total, el VOC ha rebut enguany un total de 123 projectes, dels quals se n’han acabat seleccionant 15

Un documental Mataroní entre els finalistes del VOC
El curt L’Estrany, dirigit pel mataroní Oriol Guanyabens i produït per Fractal 7 és un dels finalistes dels VOC. Els seus creadors oferiran un petit col·loqui després de la sessió prevista pel dissabte 20 de febrer al Cafè de Mar de Mataró

Sessions del VOC ► al Maresme:
– Mataró: Al Cafè de Mar el divendres 19 de febrer a les 19 hores (1a part) i dissabte 20 de febrer a les 19 hores (2a part).

– Alella: Espai d’arts escèniques Casal d’Alella el dissabte 20 de febrer a les 18 hores (1a i 2a part).

Les entrades son gratuïtes i es poden reservar a la web de la mostra VOC: https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/sessions/.

Què és el VOC
És un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts. Engloba tres categories: curtmetratges documentals, curtmetratges de ficció i Sala Oberta, destinada a projectes audiovisuals emmarcats dins dels nous formats, en fase de desenvolupament.

 

Deixa un comentari