Publicat el 04/08/2022

Les vacances i la calor compliquen les donacions. Calen 40.000 donants de sang per atendre els malalts aquest estiu

 

 

 

Badalona acull una jornada de donació de sang els propers dies 5, 17 i 31 d’agost a la Biblioteca Canyadó i Casagemea.
Tot i que la donació s’ha mantingut en els primers mesos de l’any, les necessitats han augmentat, i ara en fan falta més. Es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions per donar resposta als tractaments dels malalts. La represa de la normalitat i els viatges d’estiu fan preveure un descens de les donacions d’un 30% durant les properes setmanes, més que en els anys anteriors.

És per això, que des del Banc de Sang engeguem la campanya d’estiu amb un centre de trucades on cares conegudes com la televisiva Ares Teixidó o el Màgic Andreu trucaran donants per agrair-los el seu gest altruista i animar-los a donar sang o plasma. A ells, se sumen persones que han rebut sang, com el Pere Puig (trasplantat de fetge), la Tanit Tubau (malaltia de Crohn) o la Bibiana Fernández (trasplantada de medul·la).

També hi haurà voluntaris que per una o altra raó no poden donar sang i que ajudaran a la donació fent trucades per animar més persones a donar.

Amb el lema “Viu i fes viure” recordem que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Avui disposem d’aquest component per als següents 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8. Durant els propers mesos hi ha previstes 400 col·lectes a tot Catalunya i es mantindran obertes les sales de donació dels principals hospitals.

Al web: https://donarsang.gencat.cat es poden consultar el llocs més propers on donar sang.

Donació de medul·la òssia

En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 39 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Per fer-ho, cal que ho demanin en el moment de l’entrevista mèdica.

En el mateix moment que fan la donació de sang, traure’m un tub extra per analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, el trucarem per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari