Publicat el 12/01/2023

El mural de grans dimensions (8 x 2 metres) i fet de gres porcellànic lluirà a la façana del Mercat Municipal que dona a la plaça

 

 

 

Demà divendres 13 de gener comença la instal·lació del mural que el Govern de Vilassar de Mar ha encarregat a la popular dibuixant i ninotaire catalana Pilarín Bayés sobre indrets i elements emblemàtics de Vilassar de Mar. El mural artístic lluirà a la façana del Mercat Municipal que dona a la plaça.

El mural de grans dimensions (8 x 2 metres) i fet de gres porcellànic recrearà el municipi amb el peculiar estil de la reconeguda artista i reproduirà elements, fets i indrets amb la història de Vilassar de Mar. Així, hi ha representats els tres sectors de la Festa Major -pagesos, mestres d’aixa i pescadors-contrabandistes-.
També hi tenen protagonisme edificis i llocs emblemàtics com ara la Torre d’en Nadal, les cases de cos, l’església, el Mercat Municipal, la Sénia del Rellotge, la Biblioteca Municipal, l’Ajuntament, Can Bisa, l’Ateneu, la portalada del cementiri municipal, el Museu Monjo, la Cooperativa Obrera, les casetes de pescadors o el Casal de Curació, entre altres. Les il·lustracions no obliden el passat agrícola de Vilassar de Mar amb el cultiu de la patata i la floricultura així com el passat mariner.
També hi ha representades expressions culturals i tradicionals com els capgrossos o el drac Cremavila i referències a entitats del poble tant culturals com esportives. Esdeveniments com el Festival de Titelles Firobi o la penjada de l’ase Innocenci del campanar de l’església també tenen el seu espai al mural, així com elements de la gastronomia en què no hi pot faltar el vermut.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

 

Deixa un comentari