Publicat el 17/07/2017

El divendres 21 de juliol, Vilassar de Mar serà un dels 166 municipis que retransmetran en directe la nova producció d’Il trovatore, de Verdi, a espais públics i de forma gratuïta

La iniciativa del Liceu a la Fresca, permetrà que la representació de l’obra es pugui seguir simultàniament i l’aire lliure a través de múltiples pantalles gegants instal·lades als municipis adherits.
A Vilassar de Mar es podrà veure a la plaça Picasso amb l’objectiu de difondre l’activitat operística i musical i fer-la arribar a tota la ciutadania.

El director d’escena d’Il trovatore, Joan Anton Rechi, ha preparat una producció en la qual “Los desastres de la Guerra” de Francisco de Goya serveixen d’inspiració per la posada en escena, que ha volgut donar protagonisme especial a l’artista aragonès i a la ciutat on es va pintar la sèrie de gravats. Goya, interpretat per Carles Canut, esdevé un espectador d’excepció de la història d’Il trovatore, i inclús un personatge més, un narrador o trobador que amb els seus pinzells va desgranant aquesta tragèdia d’amor, venjança, guerra i mort. La figurinista Mercè Paloma i el vídeocreador Sergio Gracia han treballat de la mà de Rechi per tal d’ambientar la història de Cammarano i Bardare en un context de batalla que “aporta més versemblança a la història”.

Un repartiment de luxe encapçala aquesta coproducció del Liceu i l’Ópera de Oviedo, que en la seva terna protagonista compta amb el baríton George Petean com a Comte de Luna, la soprano Tamara Wilson com a Leonora o el tenor Piero Pretti com a Manrico, tots ells sota la batuta del mestre Daniele Callegari. Il trovatore ens situa a Saragossa, on som testimonis de l’enamorament del trobador Manrico i Leonora.

Acte: Restransmisió d’òpera en directe
Obra: Il trovatore
Dia: divendres 21 de juliol
Hora: les 22h
Preu: gratuït.
Lloc:Plaça Picasso

Deixa un comentari