Publicat el 26/02/2018

A diferència d’altres Consells d’Infants, el de Vilassar de Mar no només està format per alumnes de les escoles del municipi sinó que també s’ha involucrat a altres agents vinculats amb la infància

El passat divendres 23 de febrer es va constituir oficialment el primer Consell d’Infants de Vilassar de Mar. L’acte va tenir lloc a l’Ateneu Vilassanès amb la presència no només dels infants que passen a ser consellers i conselleres, finalment 24, sinó també dels 105 candidats i candidates, que es van presentar per ser-ho. Tots ells van rebre un diploma de nomenament i reconeixement de la seva funció de la mà del Diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet; l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot; la regidora de Serveis Socials, Igualtat, Família i Gent Gran, Núria Arasa, i el regidor d’Ensenyament, Josep Solé.

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, va recordar l’objectiu d’aquest nou òrgan de participació: “Ens permetrà captar els desitjos i les necessitats d’aquest sector de la població i ser més transversals i més representatius”. Per la seva part, Núria Arasa, regidora de Serveis Socials, Igualtat, Família i Gent Gran, va posar èmfasi en la veu que tindran els infants: “Volem que ens facin propostes per millorar el municipi des del seu punt de vista”.
 
I és que el Consell d’Infants és l’espai on els infants podran reflexionar i fer propostes sobre aquells projectes que considerin necessaris per millorar el poble, per millorar la qualitat de vida dels infants, per garantir el respecte als seus drets i per garantir que el seu punt de vista es tingui en compte en la presa de decisions. A diferència d’altres Consells d’Infants, el de Vilassar de Mar no només està format per alumnes de les escoles del municipi sinó que també s’ha involucrat a altres agents vinculats amb la infància. Aquest fet diferencial el va destacar el Diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet: “Vilassar de Mar ha entès la globalitat de la vida dels infants que no només són alumnes i això denota que l’Ajuntament ha interioritzat el concepte de que els infants són ciutadans i ciutadanes d’aquest municipi i que la seva mirada és molt important a l’hora de construir el municipi”.
Els consellers i conselleres han estat elegits democràticament pels seus companys d’escola o entitat entre aquells que van sortir preseleccionats per un sistema de sorteig que garanteix la igualtat d’oportunitats. En el procés es van escollir suplents, que tindran el càrrec d’assessors tècnics, i la resta de nens i nenes, que van participar com a candidats i candidates, formaran part de l’equip de suport del consell.
A partir d’ara i fins a final de curs, el Consell d’Infants es reunirà mensualment, en sessions de treball d’1 hora i mitja, on treballaran com volen que sigui el consell d’infants, treballaran el reglament de funcionament del propi consell, debatran sobre les aportacions que han fet els nenes i nenes en el procés d’escolta que es va engegar a l’acte de commemoració dels Drets dels Infants i, finalment, presentaran la proposta de reglament i la visió infantil sobre els temes que els afecten: poble, escola i família.
Cal recordar, que la creació del Consell d’Infants es va aprovar per unanimitat en el ple del 22 de setembre de 2016 a través d’una moció del grup municipal Vilassar de Mar sí que pot/sí puede.

Deixa un comentari