Publicat el 22/10/2018

El Festival Vilassar de Noir segueix amb la voluntat d’explicar i analitzar el gènere negre des de les diferents manifestacions artístiques: literatura, còmic, cinema, teatre, i la música

Vilassar de Mar celebra una nova edició del Vilassar de Noir i, per tercera tardor consecutiva, esdevé el centre de la literatura i el cinema de gènere negre.
Durant tres dies, del 26 al 28 d’octubre, prop d’una quarantena d’escriptors i escriptores i una desena de directors de cinema, actors i actrius passaran per la sala cultural M. Roser Carrau, a l’Espai Cultural Can Bisa, per explicar les seves obres i donar la seva visió particular del gènere.

A través de diferents formats, des de taules rodones fins a xerrades, passant per converses, monogràfics i passis de pel·lícules i curtmetratges, l’edició d’enguany és la més ambiciosa fins al moment, comptant amb la presència d’autors de renom com Víctor del Árbol, guanyador del premi Nadal o Andreu Martín i, per primer cop, amb un escriptor de fora de l’estat espanyol, el francès Marin Ledun. A més, el programa es completa amb escriptors d’Euskadi, Navarra, Balears, Canàries, Madrid, Castella-la Manxa i Múrcia, a més dels principals autors de gènere a Catalunya, tant en llengua catalana com castellana: des de Màrius Serra o Toni Hill a Emili Bayo i Margarida Aritzeta.

El festival presenta altres novetats. Gràcies a la col·laboració de Vilassar Comerç, incorpora una ruta de tapes “negres” per diferents establiments del poble, amb premis, així com un concurs per descobrir llibres amagats als aparadors dels comerços. Alhora, també s’ha comptat amb la implicació dels instituts, amb el concurs de relat curt per promoure l’activitat literària entre els joves i del qual es lliuraran els premis durant el festival.
Consulta tota la programació al web www.vilassardenoir.com

 

 

 

Deixa un comentari