Publicat el 07/12/2020

Els organitzadors asseguren que s’ha repetit “l’èxit” de les edicions anteriors i que s’ha fet “costat” a la cultura

El festival Vilassar de Noir ha tancat la seva 5a edició amb prop d’un miler de visites a través del Youtube durant tot el cap de setmana.
Enguany el certamen s’ha fet íntegrament en línia a causa de la pandèmia del coronavirus, mantenint la totalitat del programa inicial i després d’haver-se ajornat a l’octubre. D’aquesta manera, els organitzadors asseguren que s’ha repetit “l’èxit de les edicions anteriors” malgrat la dificultat de la situació, “fent costat a la cultura, a la novel·la i al cinema negre”, que passa per un moment “complicat”.
Entre els actes més vistos: la xerrada de sobre Sherlock Holmes i Arthur Conan Doyle, la xerrada sobre els Rednecks, l’homenatge a la inspectora Mina Fuster i l’entrega del II Premi Vilassar de Noir.

El festival es va inaugurar el passat divendres a la tarda i s’ha tancat aquest diumenge al vespre. En total s’han programat dotze activitats diferents.
El seu director, Marc Moreno, ha valorat molt positivament l’experiència de l’streaming, ja que els ha permès tirar endavant el certament. “El seguiment ha estat molt bo i els vídeos són de molta qualitat” ha assegurat, afegint que ja s’està treballant en la pròxima edició.

Pel que fa al II Premi Vilassar de Noir, aquest any s’ha entregat a l’escriptor Salvador Balcells per la seva novel·la ‘Quan la mort truca a la porta’, que fusiona el gènere negre amb elements de la novel·la històrica.

ACN Vilassar de Mar

 

Deixa un comentari