Publicat el 02/02/2015

Segons expliquen des del consistori vilassarenc, el projecte dels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig (MMI Gestió d´Arquitectura i Paisatge, SLP), promogut per l´Ajuntament i realitzat per la constructora Emcofac, ha rebut una menció a la 4a Mostra d´Arquitectura i el premi Puig i Cadafalch del Maresme en la seva primera edició.
El passat dimecres 28 de gener, Laura Subirà, en representació de la demarcació de Barcelona del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya i l´Ajuntament de Mataró, va lliurar la menció i el premi a l´alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer.
Pel que fa al jurat, en destaca l´enaltiment de l´arquitectura indiana, la recuperació del jardí de palmeres presidit per una font original, la preservació de les fusteries originals i la sobrietat dels interiors així com la relació amb el nou equipament cultural i els habitatges de promoció pública. Per al jurat,
“tota l´actuació de rehabilitació dialoga amb senzillesa i naturalitat amb el poble i el seu entorn”.
D’altra banda, aquesta ha estat la primera edició del premi Puig i Cadafalch del Maresme, per a la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic feta a la comarca. Al premi podien optar tant promotors privats com públics, amb obres que haguessin finalitzat entre l´1 de gener de 2011 i el 31 de desembre de 2013.
El 1r guardó Puig i Cadafalch del Maresme a la rehabilitació arquitectònica se l´han emportat ex aeqEl jurat de la convocatòria de la 4a Mostra d´Arquitectura del Maresme i de la primera edició dels Premis Puig i Cadafalch del Maresme ha reconegut la rehabilitació de la casa colonial de can Bisa que engloba també la construcció dels 14 habitatges de promoció pública i la sala cultural M. Roser Carrauuo la recuperació de can Bisa de Vilassar de Mar i la biblioteca Antoni Comas de Mataró.
La Mostra d´Arquitectura del Maresme i el 1r Premi Puig i Cadafalch del Maresme, convocats per la demarcació de Barcelona del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya i l´Ajuntament de Mataró, tenen com a objectiu posar en valor i difondre la bona feina realitzada en el camp de l´arquitectura per tots aquells agents implicats en fer-la possible: arquitectes, promotors i constructors

Deixa un comentari