Publicat el 25/09/2015

Dijous al vespre es va realitzar l’acte central de la campanya de Junts pel Sí, a l’Ateneu Vilassanès, amb la participació de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot; l’alcaldessa de Calella i senadora, Montserrat Candini; el regidor de Pineda de Mar i diputat Pere Aragonès i la Muriel Casals, expresidenta d’Òmnium Cultural.
L’acte, que va aplegar a més de 150 persones del poble, va començar a dos quarts de vuit del vespre amb la benvinguda de Damià del Clot qui va conduir l’acte. Del Clot va fer esment al dèficit fiscal anual del municipi de Vilassar de Mar, que segons l’estudi del Cercle Català de Negocis publicat aquest mateix mes de setembre, “és de 50 milions d’euros anuals” i en va destacar la gran quantitat de coses que es podrien fer amb aquests diners i més tenint present que el pressupost municipal no arriba als 20 milions d’euros.
La importància de la independència en clau municipal no només es veu amb aquestes xifres, es copsa també amb la quantitat de pobles i càrrecs locals que participen de la candidatura de Junts pel Sí. Un exemple n’és la Montserrat Candini, qui reivindicant l’esperit més comarcal i patriòtic va afirmar que “passarem de ser súbdits a ciutadans”. Pere Aragonès, l’altre càrrec local que va participar de l’acte, va considerar “la independència com una caixa d’eines per aconseguir un futur més just, amb més benestar i decidit entre totes i tots els qui en formem part”. El seu parlament, un dels que va fer riure més a les persones assistents, va finalitzar amb la il•lusió i la sentència que “el 27 de setembre hem de fer fora les pors i omplir les urnes d’esperança”.
La darrera intervenció, i la més esperada, va ser la de l’activista Muriel Casals qui va afanyar-se a agrair a la ciutadania per haver-se implicat en la candidatura i també als polítics, per la generositat de fer un espai tan gran als independents. Casals considera que “tenim molt a prop el somni de tantes generacions de catalans i que amb la independència podrem aplicar les polítiques que necessita la nostra societat”.
Finalment, i per cloure l’acte, van pujar Quim Ferrer (exalcalde i representant de CdC) i Lluís Tenas (Solidaritat) a dalt l’escenari on junts van participar de l’encaixada de mans i van afegir-se als aplaudiments finals.

Deixa un comentari