Publicat el 13/10/2016

Les fortes pluges del passat dimecres, que a Vilassar de Mar van arribar als 204 l/m2, registre històric, han provocat nombrosos incidents al municipi, el més greu de tots la mort d’un veí de Mataró, que va ser arrossegat dins del cotxe en què circulava quan intentava travessar per la riera de Cabrils, que la Policia havia tallat al trànsit, i el cotxe va quedar encastat en un dels ponts de la riera, concretament el que es troba a l’altura del carrer Sant Genís. Des de l’Ajuntament es mostra el condol a la família i amics de la víctima. 

L’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania un telèfon d’atenció perquè puguin fer les seves consultes trucant al 937 542 400, ext. 9 223 i vol agrair a tots els ciutadans i ciutadanes el seu suport i esforç per ajudar a superar la situació viscuda. 

En tot moment, l’Ajuntament ha facilitat personal de la Brigada municipal per donar suport als bombers i han estat atenent les incidència a la via pública. Durant el dia d’ahir van intervenir agents de la Policia Local de Vilassar de Mar, Cabrils i Vilassar de Dalt, Bombers, un equip subaquàtic dels bombers, SEM i Mossos d’Esquadra.

Relació de danys a causa de la tempesta:
. A les 17.50 h la Policia Local va tallar tots els carrers d’accés a les rieres i va avisar al departament de Comunicació per informar per xarxes socials.
. Van quedar atrapats molts vehicles a la N-II, entre el carrer Aduana i la carretera d’Argentona, i la Policia Local va ajudar a sortir als passatgers dels vehicles i els van portar al pavelló d’esports municipal. 
. Tres cotxes van ser arrossegats per rieres.
. Diferents equipaments municipals han quedat inundats: la sala cultural M. Roser Carrau, el terrat i estudi de Vilassar Ràdio, el soterrani de l’escola Vaixell Burriac, l’Espai Cultural Can Bisa, la Biblioteca Municipal i l’Arxiu Municipal (tot i que no s’han danyat documents).
.  Espais públics afectats a nivell general.
. Inundacions a baixos de diferents habitatges del poble, també d’aparcaments i àtics..
. Aquest matí les escoles han obert amb normalitat. Només l’alumnat del centre de l’av. Montevideo de la Bressoleta (l’escola bressol municipal) han hagut de ser traslladats al centre de l’av. Eduard Ferrés, i els alumnes de la Suïssa, a l’escola Pérez Sala, han estat reubicats a d’altres espais de la mateixa escola.
. A la carretera de Cabrils, altura del polígon industrial, s’ha produït un esvoranc d’uns 2 metres.
. Descalçament a la Riera d’en Cintet, a l’altura del carrer Quatre Camins.

Des de l’Ajuntament continuen fent-se les valoracions sobre el terreny i abans de les tres de la tarda es farà un nou balanç de la situació.

Ampliació de les incidències:
. Can Bisa és un dels equipaments més afectats i el divendres 14 no estarà obert per les filtracions d’aigua, que han malmès mobiliari i també ordinadors i documentació. S’està valorant la reubicació dels serveis de Can Bisa a l’Escola Municipal d’Adults. 
. Zona petanca de can Jorba ha quedat inundada.
. Els equipaments esportius, dos pavellons i camps de futbol, no s’han vist afectats però el soterrani de la Piscina Municipal s’ha inundat, tot i que ha pogut obrir amb normalitat.
. La Bressoleta de l’av. Montevideo s’ha vist afectada per l’entrada d’aigua, que ha fet malbé el terra de la planta baixa. Demà i com a mínim durant la setmana vinent l’alumnat anirà a l’altre centre de l’avinguda Eduard Ferrés.
. A l’escola Pérez Sala els alumnes de la Suïssa s’han reubicat dins dels espais de l’edifici central perquè les tempestes han fet malbé la sala de psicomotricitat i la planta baixa.
. Al Vaixell Burriac s’ha inundat el soterrani, espai que l’Ajuntament té cedit a l’AVAL.
. A l’Escola de Mar ha entrat aigua al gimnàs i a la sala de menjador i a la cuina.
 
. L’Ajuntament ha demanat urgent a la Diputació la reparació de l’esvoranc que hi ha a la carretera de Cabrils, a l’altura del polígon industrial. Ja han començat la reparació.
. Al CC del Passeig ha entrat aigua al fossar de l’ascensor i no funciona.
. Els passos soterranis i els ascensors al passeig Marítim estan inundats però s’ha prioritzat la neteja  dels equipaments municipals perquè no es malmetin més. A la tarda es netejaran els passos soterranis on estan els ascensors.
. L’aigua ha afectat l’accés a una casa de camp del camí de Can Ramon.
. Habitatges de Mn Pere Ribot/Riera d’en Cintet han tingut problemes de sortides d’aigua pels lavabos i pàrquing inundats. 
. Al carrer Dr. Modrego ha caigut el sostre d’una casa. Els seus habitants han estat atesos pels Serveis Socials i es reallotjaran a un hotel de la localitat.
. Trencament del mur del torrent de ca l’Amat.

Deixa un comentari