Publicat el 09/08/2021

Vilassar de Mar es troba, per quarta vegada consecutiva, entre els municipis on la Generalitat ha prorrogat el toc de queda, de la 1 a les 6 de la matinada

En aquesta ocasió, però, la pròrroga s’estén per dues setmanes, és a dir, fins al divendres 20 d’agost, i no per una, com havia succeït fins ara.
La incidència acumulada al nostre poble en els darrera setmana (IA7) segueix sent superior als 250 casos positius per cada 100.000 habitants, el nou límit establert per la Generalitat per aplicar el confinament nocturn.
A data de 4 d’agost, la IA7 al municipi era de 272,9. També s’han prorrogat la resta de mesures per contenir la covid-19, entre elles les trobades socials limitades a un màxim de 10 persones i l’horari de la restauració fins a les 0.30 hores.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat el vistiplau a la pròrroga del confinament nocturn en els municipis de més de 5.000 habitants i amb 250 contagis o més per cada 100.000 habitants, o bé en localitats de l’entorn, per proximitat. També ha
El Govern ja va anunciar la setmana passada que  el límit de les reunions i l’horari de tancament d’activitats a les 00.30 es mantindrà tot l’estiu. El toc de queda serà vigente, al menys, fins al 20 d’agost.
Això suposa que els ciutadans han de quedar-se a casa de la 1 a les 6 de la matinada, llevat d’algunes excepcions, com ara desplaçar-se per motius laborals o per una urgència mèdica o familiar. Segons els criteris establerts per la Generalitat, aquest nou confinament nocturn selectiu tindrà una durada de dues setmanes prorrogables fins que la IA no baixi de 250.
Aquesta mesura, que afecta ara 176 municipis de tot Catalunya, té com a objectiu controlar l’expansió de l’epidèmia. Per aquest motiu i amb la mateixa finalitat, també són vigents les següents restriccions:
Totes les activitats menys els serveis essencials han d’acabar abans de les 00:30 de la nit. Les activitats culturals tenen un marge de mitja hora per desallotjar els espais (fins a la 1:00 de la nit).
Les trobades socials estan limitades a 10 persones, excepte convivents.
Està prohibit menjar al carrer en grup, així com fer menjars populars.
Les activitats culturals (inclosos concerts i festivals) només es poden fer amb persones assegudes, distància, mascareta i sense ball.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar reitera la seva crida a la responsabilitat ciutadana davant l’elevat nombre de casos positius diagnosticats al nostre poble i els efectes que aquest repunt està tenint sobre el nostre CAP.
Cal recordar que, tot i la flexibilització de l’ús de la mascareta a l’aire lliure, aquesta és obligatòria a l’exterior quan no es pugui mantenir una distància mínima d’1,5 metres entre persones i recomanable quan s’hagin mantingut conductes que poden implicar risc de contagi.
A més, la quarantena és obligatòria per als positius i per als contactes estrets sense pauta completa de vacunació per evitar l’expansió de la covid-19. Donar els contactes estrets perquè es pugui fer seguiment de la pandèmia és una responsabilitat ciutadana en benefici de tota la comunitat.

L’Ajuntament insisteix que respectar aquestes mesures, tant en l’àmbit privat com en el públic, contribuirà a controlar aquesta cinquena onada que tanta incidència ha tingut al nostre poble i a la resta de Catalunya.

Deixa un comentari